Lokalni 20-godišnjak isprašio šampiona: Vavrinka ide kući

I Rafa Nadal prošao u osminu finala, laganom pobjedom nad Italijanom Travaljom. Čeka ga još jedan "anonimus" - Amerikanac Sebastijan Korda

7919 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kakva senzacija na Rolan Garosu - Igo Gaston, 20-godišnji Francuz, igrač koji nikada u dosadašnjoj karijeri nije pobijedio igrača iz top 20, eliminisao je nekadašnjeg šampiona Stena Vavrinku.

Nakon velike borbe u pet setova u meču koji je na skoro dva sata prekinula kiša, Gaston je završio sa stilom - 6:0 u odlučujućem setu!

"Igo, Igo, Igo", skandiranja sa tribina malobrojnih domaćih fanova prekidala su intervju koji je zatečeni Gaston davao nakon meča.

Zatečen, međutim, nije bio prije toga, na terenu, iako se preko puta mreže našao šampion Rolan Garosa iz 2015, finalista iz 2017.

"Pokušao sam da igram svoju igru, trudio sam se, na kraju sam uspio. Ovo je veliki događaj za mene - svaki put kada izađem na teren trudim se da budem skoncentrisan, da dam sve od sebe", kazao je Gaston nakon meča,.

Samo dvije sedmice nakon što je na Mastersu u Rimu poražen od domaćeg igrača Musetija sa 6:0 u prvom setu, Vavrinka je odigrao još jedan set bez osvojenog gema.

Trostruki grend-slem šampion, pobjedik u Parizu 2015. godine, očito nakon korona-pauze više nije spreman za velike domete.

A Gaston? Čeka ga Dominik Tim u osmini finala.

"Nemam šta da izgubim. Pokušaću opet da igram svoju igru, protiv jednog od najvećih favorita turnira", kazao je na kraju.

Dalje ide i glavni favorit, Rafael Nadal, ali niko nije ni sumnjao - sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:0) pobijedio je Italijana Travalju. U osmini finala čeka ga još jedan "anonimus", Amerikanac Sebastijan Korda, koji je pobijedio Španca Martinesa sa 6:4, 6:3, 6:1.

Bonus video: