rolan garos

Nadal: Protiv Novaka moram bolje, ovo nije dovoljno

Španski as je 13. put u karijeri došao do finala Rolan Garosa, na kome je prvi put pobijedio 2005, a koji je od tada osvojio 12 puta

13829 pregleda 14 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.10.2020. 23:25h

Rafael Nadal je uradio ono što radi već 15 godina, od kada se pojavio na najvećoj sceni.

Španski as je 13. put u karijeri došao do finala Rolan Garosa, na kome je prvi put pobijedio 2005, a koji je od tada osvojio 12 puta.

U polufinalu je savladao Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6).

"Od njega sam izgubio prije nekoliko sedmica u Rimu, Dijego je u senzacionalnoj formi i znao sam da će biti teško. Veoma sam zadovoljan, igrao sam pametno, tražio rješenje konstantno, neutralisao ga", rekao je Nadal.

Kada je saznao da igra sa Đokovićem, Rafa je bio realan:

"Ne mogu da znam šta će da se dogodi. Znam da igram sa Novakom i da je on najteži mogući protivnik. Moram da igram na najvećem nivou. Ako ne budem igrao najbolji tenis, situacija će biti teška. Ovakva igra neće biti dovoljna. Moram da napravim još korak naprijed, to je ono što želim", kazao je Nadal.

Uslovi za igru u Parizu su neobični, prvi put se igra u jesen....

"Od prvog dana govorim da ovi uslovi nisu savršeni. Moji udarci su drugačiji, loptica ne odskače, moji udarci nisu tako produktivni. Ali, dajem sve od sebe, tražim put kako da igram najbolje i kako da sebi stvorim šansu da budem uspješan", rekao je Španac.

Plasman u finale je, kazao je, veliki uspjeh.

"U Parizu uvijek igram pod pritiskom da je sve osim titule loš rezultat. Tako ljudi razmišljaju nakon velikih uspjeha koje sam imao. Ovo finale mi znači mnogo, jer je ostvareno u teškoj godini. Ovo je moj drugi turnir nakon velike pauze i zato je finale velika stvar".

Preporučujemo za Vas