Kirjos, Lajović i Tomić u drugom kolu Australijan opena

Kirjos će u drugom kolu igrati protiv Francuza Uga Umbera

1707 pregleda 0 komentar(a)
Kirjos, Foto: Reuters
Kirjos, Foto: Reuters

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedio 184. igrača svijeta Portugalca Frederika Fereiru Silvu posle tri seta, 6:4, 6:4, 6:4.

Kirjos, 47. teniser svijeta, pobijedio je posle nepuna dva sata. On je pet puta oduzeo servis Portugalcu, koji je napravio dva brejka.

Kirjos će u drugom kolu igrati protiv Francuza Uga Umbera, koji je pobijedio Jasutaku Učijamu iz Japana sa 6:3, 6:4, 6:7, 6:3.

U drugom kolu je i Australijanac Bernard Tomić, kome je Japanac Juiči Sugita predao meč. Uoči prekida Tomić je vodio sa 3:6, 6:1, 4:1.

Tomić će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Kanađanina Denisa Šapovalova i Italijana Janika Sinera.

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 201. igrača svijeta Ukrajinca Sergeja Stahovskog posle pet setova, 5:7, 6:4, 6:3, 5:7, 6:4.

Lajović, 26. teniser svijeta, pobijedio je posle tri sata i 24 minuta. On je sedam puta oduzeo servis Sathovskom, koji je napravio četiri brejka.

Stahovski je osvojio prvi set zahvaljujući brejku u 12. gemu za 7:5. Lajović je uzvratio u narednom setu, poveo je sa 5:1 i do kraja je sačuvao prednost brejka za 1:1. Srpski teniser je dobro odigrao treći set, oduzeo je servis Stahovskom u prvom i devetom gemu i poveo je u meču sa 2:1.

U četvrtom setu Ukrajinac je poveo sa 4:2 i 5:3, a Lajović je brejkom u 10. gemu uspio da izjednači na 5:5. Stahovski je odmah vratio brejk i poveo, a zatim osvojio gem na svoj servis i odveo meč u peti set.

Teniseri su u petom setu osvajali gemove na svoje servise sve do 10. gema, kada je Lajović napravio brejk za 6:4 i posle pet meč lopti plasirao se u drugo kolo.

Lajović će u drugom kolu igrati protiv 45. tenisera svijeta Kazahstanca Aleksandra Bublika. Bublik je pobijedio Aljaža Bedenea iz Slovenije sa 6:4, 7:5, 5:7, 6:4.

Bonus video: