Kirjos: Đoković je vrlo čudna mačka; Novak: Nik me ne zanima

Kirjos se danas plasirao u drugo kolo Australijan opena pošto je pobijedio Portugalca Frederika Fereiru Silvu, dok je Đoković eliminisao Žeremija Šardija

4806 pregleda 9 komentar(a)
Kirjos, Foto: Reuters
Kirjos, Foto: Reuters

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da ne razumije zbog čega ga Novak Đoković ne poštuje van terena, pošto se ponaša odgovorno tokom pandemije, za razliku od srpskog tenisera koji se u vrijeme globalne krize, kako je naveo, na zabavama provodio bez majice.

Kirjos je u više navrata kritikovao Đokovića, posljednji put nedavno kada ga je nazvao "idiotom", nakon što je srpski teniser poslao predloge organizatorima turnira u Melburnu na koji način da se olakša situacija igračima u vezi sa restrikicijama zbog pandemije korona virusa.

Đoković je posle toga rekao da poštuje Kirjosa zbog tenisa koji igra, ali da ga ne poštuje van terena.

"To mi je čudno, kada sam pročitao njegovu izjavu rekao je da me ne poštuje van terena. Imalo bi smisla da je rekao da me ne poštuje na terenu, pošto razumijem da se ne slaže sa nekim mojim stvarima koje sam radio u prošlosti na terenu. Ali nisam siguran kako može da me ne poštuje van terena. Radio sam stvari izuzetno dobro, posebno tokom pandemije. Dijelio sam hranu ljudima koji nisu imali ili nisu mogli da je nabave", rekao je Kirjos, prenio je Eurosport.

"Bio sam izuzetno oprezan u onome što sam radio. Nisam želio da širim virus. Sada pokušavam da doniram obroke ljudima kojima je potrebna hrana. Imam moju fondaciju. I zato mi je čudno zašto bi on rekao da me ne poštuje van terena. Ja zapravo mnogo toga radim van terena", dodao je on.

Kirjos se osvrnuo i na ponašanje Đokovića u pojedinim trenucima tokom pandemije.

"Novak je vrlo čudna mačka. Đavolski teniser, ali nažalost neko ko se bez majice provodio tokom pandemije. To je po meni bilo mnogo loše", naveo je Kirjos.

Upitan o tome ko je najbolji teniser svih vremena, Kirjos je naveo Švajcarca Rodžera Federera.

"Mislim da je Rodžer najveći teniser svih vremena. Uz njegovu veštinu, način kojim igra tenis, to je čisto. Što se tiče talenta, mislim da Rafael Nadal i Đković nisu ni blizu Rodžeru. Čisto na osnovu talenta i načina koji Rodžer igra, njegove ruke, njegovi servisi, voleji, nedodirljiv je", ocijenio je Kirjos.

Đoković je rekao da više neće komentarisati Kirjosove izjave. Njega su mediji na konferenciji posle meča sa Šardijem pitali da li ima komentar na izjavu koju je o njemu dao Kirjos. Pošto je Đoković rekao da je nije vidio, predstavnici sedme sile su predložili da mu je pročitaju.

„Možete da je pročitate, ali neću vam odgovoriti ništa“, odgovorio je prvi teniser svijeta.

Pošto su mu predočene riječi Australijanca, novinari su još jednom pitali Novaka da li ima komentar.

„Ne“, kratko je odgovorio Srbin.

Kasnije su ga novinari pitali da li planira da otvoreno razgovara sa Kirjosom.

„Tu stvarno ne želim previše da komentarišem jer on to traži. Neku vrstu debate, pažnje, šta ja znam. Ja mu je neću dati jer je ne zaslužuje i to je to. Nemam potrebu niti osjećaj da treba da se sjedne s njim, apsolutno me ne zanima tip“, jasan je Đoković.

Kirjos se danas plasirao u drugo kolo Australijan opena pošto je pobijedio Portugalca Frederika Fereiru Silvu posle tri seta, 6:4, 6:4, 6:4.

Branilac titule Đoković pobijedio je Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:1, 6:2.

Bonus video: