Polemike oko Đokovića, Muratoglu: On se igra s umom rivala, a ne lažira povrede

Đoković je nakon meča sa Fricom kazao da nije siguran da će da nastavi turnir, a juče poslije pobjede nad Raonićem naglasio da ne bi izlazio na teren da nije riječ o Grend slem turniru

8628 pregleda 5 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Teniske polemike su otvorene - a tema je Novak Đoković.

I dok neki smatraju da je "čudno" kako se srpski teniser oporavio od povrede u 1/16 finala protiv Tejlora Frica da bi u narednoj rundi eliminisao Miloša Raonića, drugi smatraju da u Đokovićevim reakcijama i ponašanju nema ništa ni čudo, ni loše...

”Nadal ima problema s leđima, Novak sa trbušnim mišićima. Svjesni su svojih povreda, znaju da se stvari mogu pogoršati. Rafa očito pokušava da skrati mečeve što više može kako bi se što manje zadržavao na terenu, vidi se da do kraja spreman. Novak mora da radi isto, ali je on u težoj poziciji jer ima povredu mišića, koji su aktivni u svakom udarcu”, rekao je čuveni trener Patrik Muratoglu.

Đoković je nakon meča sa Fricom kazao da nije siguran da će da nastavi turnir, a juče poslije pobjede nad Raonićem naglasio da ne bi izlazio na teren da nije riječ o Grend slem turniru.

”Novak se uvijek kad bi bio u teškoj situaciji igrao s umom svojih rivala. Radio je to puno puta u prošlosti. Kad mu ne ide najbolje, pretvara se da je odustao, kao da nije tu, a onda odjednom proigra. Ali, nikad nije lažirao povredu tokom turnira. Zna da se nosi sa pritiskom i zato je šampion. Kad je došlo do povrede tokom meča s Fricom, vjerovatno je osjećao da je situacija teža nego što je zapravo bila. Vidjeli smo kako je odigrao protiv Raonića. Jasno je da je nemoguće onako igrati ako vam je pukao mišić, što je on sumnjao - makar je tako rekao. Ipak, vidi se da je imao neki problem. Nije ništa izmislio. Sjajno je što se ipak ne radi o težoj povredi jer završnica izgleda sjajno s Novakom, Rafom i svim tim mladim momcima”, zaključio je Muratoglu.

Bonus video: