Đoković: Jedan od najtežih turnira u karijeri, bilo je izazovno i emotivno

Đoković sa 3:0 savladao Danila Medvedeva u finalu Australijan opena i osvojio 18. grend slem u karijeri

15086 pregleda 13 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2021. 12:33h

Novak Đoković je obranio titulu na Australijan openu - najbolji teniser planete danas je u finalu savladao Danila Medvedeva i stigao do 18. grend slem trofeja.

Bilo je 7:5, 6:2, 6:2 posle sat i 54 minuta igre.

"Danil je divan momak, ponovo je pokazao zašto. Volim ga kao osobu, veliki je prijatelj, ali na terenu jedan od najtežih protivnika sa kojima sam se u karijeri suočio. Danil, pitanje je kada ćeš osvojiti grend slem, ako ti ne smeta da sačekaš još par godina", kazao je Đoković na ceremoniji, na kojoj se zahvalio i Rod Lejver areni.

"Naša ljubav se nastavlja", rekao je šampion.

U razgovoru sa Barbarom Šet i Matsom Vilanderom, nepriskosnoveni šampion Australijan opena, podsjetio je na izjavu koju je dao prije dva dana - da on, Rafa i Rodžer neće tako lako prepustiti teniski tron novoj generaciji.

"Bila je to riskantna izjava, ali poslije svih godina zaslužio sam da budem samouvjeren. Nisam želio da umanjim poštovanje prema novim momcima, oni su tu, veoma opasni, ali naš sport držimo Rafa, Rodžer i ja. Medvedev predvodi novu generaciju, Tim ima Grend slem, ali ćemo nas trojica nastaviti da im otežavamo put", rekao je Đoković.

Prvi set je, kaže, bio ključan.

"Pronašao sam dobre udarce u finišu. Druga dva seta su bila ubjedljiva, ali on je uvijek opasan i može da okrene. Ja sam bio na nivou, odigrao sam najbolji meč na turniru. Dva i po dana sam se spremao, znao sam u kakvoj je formi. Imao sam odličan ritern, čitao sam mu servis, nisam mu dozvolio mnogo asova... Bio sam stabilan na osnovnoj liniji, držao sam lopticu duboku, imao sam dobar bekhend, nisam rizikovao bez potrebe...", naglasio je Đoković.

Bilo je dosta izazova u Melburnu za Đokovića - od karantina, preko napada medija nakon što je tražio promjenu pravila o izolaciji za igrače i igračice koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, do povrede na meču 2. kola protiv Tejlora Frica...

"Emotivno, ovo je bio jedan od najtežih turnira u karijeri. Nisam dozvolio da me poremeti ništa sa strane, spremao sam se i mentalno i fizički. Imao sam neugodnu povredu, iznenadio sam sebe kako sam uspio da se oporavim", kazao je Đoković.

Bonus video: