Beker: Agasi ima sve preduslove da radi sa Đokovićem

"Da li Agasi ima potencijal kao trener? Da. Da li je bio broj jedan? Jeste. Da li je osvajač grend slema? Jeste. Da li ima karakter koji će Đokoviću reći istinu? Ima. Da li je finansijski zavistan? Nije"
0 komentar(a)
Boris Beker, Foto: Reuters
Boris Beker, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2017. 09:22h

Nekadašnji teniser Boris Beker govorio je o najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, čiji je trener bio od 2013. do 2016. godine, o jednom od najvećih mladih talenata Aleksanderu Zverevu, kao i o svom poslu sa omladincima u Teniskom savezu Njemačke, prenosi Sportklub.

Nekadašnja zvijezda njemačkog tenisa smatra da Agasi ima sve odlike trenera velike zvijezde kakva je Novak.

"Agasi je jedan veoma dobar čovjek. Da li Agasi ima potencijal kao trener? Da. Da li je bio broj jedan? Jeste. Da li je osvajač grend slema? Jeste. Da li ima karakter koji će Đokoviću reći istinu? Ima. Da li je finansijski zavistan? Nije. To su sve dobri preduslovi za trenera koji treba da radi sa nekim ko je velika zvijezda", ističe Beker.

On je pohvalno govorio i o najboljem njemačkom teniseru Aleksanderu Zverevu.

"Od 100 igrača koji dolaze posijle Nadala i ekipe, Zverev je napravio najveći napredak. Osvojio je dva mastersa i pobjedio je Federera nekoliko puta, a to govori samo za sebe. Zverev je najbolji poslije velike četvorke koju čine Nadal, Federer, Đoković i Mari. Mislim da on i dan danas još ne zna šta je njegova najveća vrlina, a to je vrlo bitno. Mislim da ne zna gdje leži njegova snaga. O Zverevu sam već govorio kao o neobrušenom dijamantu. On je i dalje veoma neobrušen".

Beker kao prvi čovjek muškog tenisa pri Savezu Njemačke pokušava da "njemačkom podmlatku i trenerima približi svoje mišljenje o internacionalnom tenisu".

"18-godišnji i 19-godišnji talenti treba da dožive to kako ja zamišljam jedan trenažni dan. Radi se o tome da moje viđenje stvari predstavim u dva, tri dana. Kada bi me Savez plaćao po danu, to ne bi išlo. Zbog toga sam kazao:'Ljudi, ne znam da li će mi ove godine biti potrebno 30, 50, 35 ili 20 dana da uradim to što planiram. Biće toliko dana koliko bude potrebno.' Želim o tome da odlučim nevezano od budžeta. Ne vidim razlog da se to drugačije uradi. Neke stvari radim zbog para, ali ne i ovaj posao, jer je to rad iz ljubavi", zaključuje Beker.

Bonus video: