Rolan Garos: Pavljučenkova izbacila Sabalenku, Zidanšek u osmini finala

Na Rolan Garosu su ostale još samo četiri igračice iz najboljih deset na svijetu

2528 pregleda 0 komentar(a)
Pavljučenkova, Foto: Reuters
Pavljučenkova, Foto: Reuters

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova pobijedila je danas Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 6:4, 2:6, 6:0 i plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

Eliminacijom Sabalenke, četvrte teniserke svijeta, na Rolan Garosu su ostale još samo četiri igračice iz najboljih deset na svijetu.

Na drugoj strani, Pavljučenkova se plasmanom u osminu finala približila svom najboljem rezultatu u Parizu (četvrtfinale 2011).

Ona će u sledećem kolu igrati protiv još jedne Bjeloruskinje, Viktorije Azarenke koja je danas bila bolja od Amerikanke Medison Kiz sa 6:2, 6:2.

Slovenka Tamara Zidanšek se, takođe, plasirala u osminu finala pošto je slavila protiv Čehinje Katerine Sinjakove sa 0:6, 7:6, 6:2. Trenutno 85. teniserka svijeta će se za plasman u četvrfinale boriti sa pobjednicom meča Darija Kasatkina - Sorana Kirstea.

U osminu finala je prošla i Kazahstanka Elena Ribakina pošto je bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine sa 6:1, 6:4 i u narednom kolu čeka bolju iz meča Serena Vilijams - Danijel Kolins.

I Zidanšek i Ribakina su prvi put prošle u drugu nedjelju Rolan Garosa.

Bonus video: