Nadal ne igra na Vimbldonu i u Tokiju

"Pozdrav svima, odlučio sam da neću igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju", napisao je Rafa na Tviteru

17018 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Pozdrav svima, odlučio sam da neću igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovakvu odluku nikad nije lako donijeti, ali mislim da sam ispravno postupio nakon što sam saslušao svoje tijelo i razgovarao sa svojim timom", napisao je Rafa na Tviteru".

Nadal je na Rolan Garosu poražen u polufinalu od Novaka Đokovića, a po završetku tog meča kazao je da će razmisliti o učešću na Vimbldonu.

"Cilj mi je da produžim karijeru i nastavim da radim ono što me čini srećnim, a to je takmičenje na top nivou. Želim da budem na vrhunskom nivou dok se borim za profesionalne i lične ciljeve", kazao je Španac.

Nadal je na Tviteru nastavio da obrazlaže odluku.

"Činjenica je da su - nakon završetka Rolan Garosa - ostale dvije sedmice do početka Vimbldona. To mi ne olakšava oporavak nakon naporne sezone na šljaci. Iza mene su dva naporna mjeseca, a ovu odluku sam donio jer želim da razmišljam dugoročno", kazao je Nadal.

Imao je poruku za navijače.

"Olimpijske igre su mi uvijek mnogo značile i, kao sportisti, bile su mi prioritet. Imao sam priliku da tri puta učestvujem na igrama, a čast mi je bila i što sam jednom nosio zastavu svoje zemlje", rekao je Nadal.

Bonus video: