Kirjos otvoreno: Federera i Đokovića doživljavam kao bogove tenisa

"Igram bez pritiska. Briga me da li ću da osvojim Grend slem. Znam da će ovo da razbijesni mnoge, ali to je moj život i ja sam zadovoljan s njim", kazao je Australijanac

8190 pregleda 15 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Nik Kirjos, ekstremno talentovani, ali ništa manje kontroverzni teniser, igra dobro na startu Vimbldona.

Prošao je u treće kolo, lagano je juče pobijedio Italijana Đanluku Mađera, ali odmah nakon pobjede stavio svima do znanja kakve su mu ambicije.

"Igram bez pritiska. Briga me da li ću da osvojim Grend slem. Znam da će ovo da razbijesni mnoge, ali to je moj život i ja sam zadovoljan s njim", kazao je Australijanac.

On je ponovio da drugačije doživljava sport, ali i ukazao veliko poštovanje prema najvećim.

"Ne može svako da bude Federer ili Đoković. Oni su sportisti koji se rađaju jednom. Oni inspirišu milioje, oni su kao bogovi, i ja ih doživljavam tako".

Kirjos nije igrao više od četiri mjeseca, kao da se uželio tenisa. Naglasio je, međutim, da se nikada neće promijeniti kao igrač.

"Ja nisam Dijego Švarcman, moja igra je takva kakva je. Mene su učili da budem strpljiv, da ne rizikujem - ali ja imam moj stil, za mene je najvažnije da održim kulturu igre koja mi se sviđa i koja leži mom temperamentu", rekao je Kirjos.

Bonus video: