Đoković: To je poput gladi vukova sa planine na kojoj sam odrastao

Đoković postao prvi teniser sa najmanje 75 pobjeda na svakom od četiri grend slema, obezbijedio 55. put drugu nedjelju na najvećim turnirima

19013 pregleda 156 reakcija 41 komentar(a)
Đoković redom prisvaja rekorde, Foto: Reuters
Đoković redom prisvaja rekorde, Foto: Reuters

Novak Đoković brani titulu na Vimbldonu, a u tri seta se pobjedom nad Amerikancem rođenim u Kijevu, Denisom Kudlom, plasirao u osminu finala Sve-engleskog kluba! Bila je to 75. pobjeda srpskog tensiera na Vimbldonu, samim tik i novi rekord.

Prvi je u istoriji ostvario najmanje 75 pobeda na savkom grend slemu - na Rolan Garosu 82, 81 na Australian openu, a po 75 na US openu i Vimbldonu.

Nakon meča Đokovića su pitali otkuda tolika glad za pobjedama?

- Smatram da je dijelom do gena i vaspitanja, a onda ulogu ima i podatak da sam odrastao u teškim vremenima u mojoj zenmlji. Neuspjeh moja porodica nije smjela dozvoliti, kako bi preživjeli i obzbijedili osnovno za život. To je kalilo moj karakter. Doduše, svoju ulogu je imalo to što sam odrastao u planini sa vukovima, tako da je to vučja energija. I ne šalim se...- uz osmjeh je komentarisao Đoković.

A onda se osvrnuo na rekorde i 55. put da je u drugoj sedmici grend slem turnira.

- O tim ciframa vode računa moji agenti i ekipa. Ništa od toga ne dolazi samo, već ogromnim radom a ja o tim ciframa ne razmišljam. Ja živim u sadašnjosti i ne gledam dalje od narednog meča - zaključio je Đoković, koji će u osmini finala igrati sa Čileancem Kristijanom Garinom, koji j u četiri seta dobio Španca Pedra Martinesa.

Bonus video: