Riječ legende - Đoković: Nevjerovatan put, ali nije kraj, slijedi US open

Đoković ispisao istoriju tenisa, osvojio Vimbldon i 20. grend slem titulu

15831 pregleda 737 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dileme više nema, ako je uopšte i bilo - Novak Đoković je najbolji teniser na planeti. Novak je danas osvojio Vimbldon i stigao do 20. grend slem titule u karijeri.

Đoković je danas u finalu nakon četiri seta savladao Italijana, Matea Beretinija 3:1 i šesti put u karijeri, a treći zaredom osvojio Vimbldon.

"Šta da kažem, volim vas. Osvojiti Vimbldon je uvijek bio moj najveći san, još otkako sam bio mali. Rekao sam to milion puta, ali moram da ponovim - uživam i svjestan sam da je ovo velika čast i privilegija. Kada sam imao sedam godina i bio u Srbiji, improvizovao sam vimbldonski trofej od materijala kojeg sam našao u sobi. Danas stojim ovdje sa šest pehara. Nevjerovatno", kazao je Đoković.

Đoković, Federer i Nadal imaju po 20 grend slem titula. Trka se nastavlja.

"Niko od nas neće stati. Rekao sam mnogo puta, moram da odam veliko priznanje Rafi i Rodžeru - oni su legende našeg sporta. Oni su dva najvažnija igrača, protiv kojih sam igrao u karijeri. Oni su razlog zašto sam ovdje, pomogli su mi da shvatim šta treba da radim, mentalno, fizički i taktički. Kada sam ušao u Top 10 prvi put u životu, izgubio sam neke najvažnije mečeve protiv njih, ali onda se nešto od 2010, 2011. promijenilo. Posljednjih deset godina bio je nevjerovatan put i on se ne zaustavlja ovdje", kazao je Đoković

Novak Đoković
foto: Sofascore

Slijedi juriš na US open i kalendarski grend slem.

"Mogao bih definitivno da vidim kako se to dešava. Probaću da osvojim US open. U velikoj sam formi, igram dobro, igram najbolji tenis na grend slemovima i to mi je najveći prioritet. Idemo dalje", jasan je Đoković.

Čestitao je i Beretiniju.

"Ovo je bilo više od bitke. Čestitam Mateu i njegovoj porodici i timu. Mateo, nije dobar osjećaj izgubiti u finalu, ali siguran sam da je ispred tebe nevjerovatna karijera. Imaš snažnu igru, imaš sjajan italijanski čekić, što sam osjetio na svojoj koži - i u Parizu i ovdje", pohvalio je rivala Đoković.

Beretini nije mnogo tugovao.

"Nevjerovatan osjećaj. Novak je bio bolji od mene, jer je veliki šampion. Bravo Novače. On piše istoriju ovog sporta. Srećan sam zbog finala i nadam se da neće biti posljednje. Velika mi je čast biti ovdje, ostvario sam odličan rezultat. Čestitam i Novakovom timu, odradili su nevjerovatan posao. Hvala i mojoj porodici i prijateljima - bilo je ovo dugo putovanje, ali nisam završio", poručio je Beretini.

Povezani članci

11. Jul 2021.

Prosto i jednostavno: Novak Đoković je najbolji svih vremena

11. Jul 2021.

Gigant!

Bonus video: