Đoković: Imam jasnu sliku u glavi, u dobroj sam poziciji da osvojim kalendarski grend-slem

"U dobroj poziciji da to uradim. Još sam u turniru, ali idem meč po meč", kazao je Đoković nakon trijumfa nad Nišikorijem

13450 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković se sinoć po evropskom vremenu plasirao u osminu finala US opena, pobjedom nad Japancem Keiom Nišikorijem.

Nakon meča, odbovarao je na široki spektar pitanja, a najvažnije se odnosilo na kalendarski grend-slem - prvog tenisera svijeta, naime, samo četiri pobjede dijele od osvajanja i četvrtog najvećeg turnira u 2021. godini, nakon što je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon.

"Ne bih bio sasvim iskren kada bih rekao da ne mislim ili ne vjerujem da mogu da osvojim svaki grend slem na kojem igram. Nisam iznenađen kada uzmem slem i velike turnire, jer to je uvijek cilj. Imam jasnu sliku u glavi i činim sve što mogu da se dokopam grend slema. Imao sam stvarno sreće da imam mnogo uspjeha, imam 20 titula, ali mnogo polufinala i finala. Na slemovima sam stvarno konstantan. Teško je izabrati omiljeni. Kada sam kao dijete odrastao u Srbiji, Vimbldon je uvijek bio san koji me je inspirisao da uzmem reket u ruke. Ipak, najveće zadovoljstvo bilo mi je kada sam osvojio sva četiri turnira zaredom i kada sam 2016. osvojio Rolan Garos", rekao je Novak Đoković.

Srpski teniser otkrio je i kada je počeo da osjeća da je osvajanje kalendarskog grend-slema moguće.

"Čak i pored toga što sam odrastao na šljaci, osjećam da je Rolan Garos oduvijek bio kao Mont Everest za mene. Od sva četiri slema, tamo mi je najteže da pobijedim. I 2016. i ove godine je bio sličan osjećaj. Osjećao sam da ako osvojim Rolan Garos da imam šansu da osvojim sva četiri u sezoni, dakle kalendarski slem. Poslije trijumfa u Parizu ove godine, osjećao sam da imam šanse na travi, imao sam dva Vimbldona u nizu i prilazio sam turniru sa osjećajem da sam napredovao godinama u igri na travi. Nije mi djelovalo više nemogućim da idem na sva četiri turnira u jednoj godini. I evo, tu sam, u dobroj poziciji da to uradim. Još sam u turniru, ali idem meč po meč", oprezan je Đoković, koji će se u osmini finala sastati sa Amerikancem Džeksonom Bruksbijem, 99. igračem na ATP listi.

Bonus video: