Đoković izgubio set, pa lako stigao do četvrtfinala i reprize finala Vimbldona

Rival u četvrtfinalu je Mateo Beretini

13034 pregleda 155 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je ostvario 25. uzastopnu pobjedu na Grend slem turnirima i do ostvarenja velikog cilja potrebne su mu još tri - najbolji teniser svijeta je nakon 179 minuta savladao mladog američkog tenisera Džensona Bruksbija i slavio sa 3:1 (1:6, 6:3, 6:2, 6:2), plasiravši se u četvrtfinale US opena.

"Nije bio sjajan start za mene. Dženson je bio motivisan, imao je čist plan igre, egzekucija svih udaraca je bila prava. Nisam imao ritam, on mi je čitao igru sve vrijeme. Sve se promijenilo sredinom drugog seta, igrali smo nekoliko dugih gemova, izgubio sam jedan, ali sam napravio novi brejk. Poslije toga sam počeo čistije da udaram lopte, našao sam servis. Bilo je mnogo iscrpljujućih poena, odajem mu priznanje za nastup, bio je fantastičan", rekao je Đoković.

Djelovalo je da bi mogla da se dogodi senzacija, kada je Bruksbi impresivno dobio prvi set, ali u naredna tri se vidjela razlika, pa je Đoković lako stigao do trijumfa i novog okršaja sa Italijanom Mateom Beretinijem.

Biće to repriza finala Vimbldona i ubjedljivo najteži test za srpskog igrača u Njujorku.

"Biće uzbudljivo, voli veliku scenu, ima veliku igru. Igrao sam protiv njega na različitim podlogama, pokušaću da se spremim najbolje što mogu", kazao je Novak.

Bonus video: