Radukanu: Učim se kako da treniram samu sebe

„Mislim da nije najbolje da budete zavisni od bilo koga. Morate da trenirate sami sebe. To je nešto što učim”, rekla je tinejdžerka koja 13. novembra slavi 19. rođendan

1762 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ema Radukanu je pokirala svijet kada je osvojila US open na svom tek drugom nastupu na grend slemovima, a onda i iznenadila sve odlukom da otpusti Endrjua Ričardsona, koji ju je trenirao od Vimbldona.

Britanka rumunsko-kineskog porijekla je od pobjede u Njujorku igrala samo na WTA Premijer turniru u Indijen Velsu i izgubila u 1. kolu od Aleksandre Sasnovič, a pred turnir u Klužu je iznenadila izjavom.

„Mislim da nije najbolje da budete zavisni od bilo koga. Morate da trenirate sami sebe. To je nešto što učim”, rekla je tinejdžerka koja 13. novembra slavi 19. rođendan.

Radukanu je prošle sedmice trenirala sa Estebanom Karilom, koji je svojevremeno vodio računa o karijeri Johane Konte, a potrudiće se da uz sebe od 2022. ima stalnog stručnjaka.

„Imati trenera je sjajno, ali na terenu, ipak, ostajete sami. Trudim se da sama sebi budem trener, ali to neće uvijek biti dobro, kao na Indijen Velsu, ali ako nastavim to da radim, biću u boljoj situaciji u budućnosti. Imala sam nekoliko proba sa trenerima ovih sedmica, vjerujeoptimistična sam da ću imati trenera na kraju sezone”, istakla je Radukanu.

Bonus video: