Đoković: Odličan meč, znao sam da će biti neophodno da budem na vrhuncu

Đoković danas savladao Danila Medvedeva i osvojio 37. titulu na mastersima u karijeri

15609 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2021. 20:08h

Novak Đoković je na Mastersu u Parizu ispisao istoriju - najbolji teniser svijeta savladao je danas u finalu Danila Medvedeva, nakon preokreta 2:1 i osvojio rekordnu 37. titulu na masters turnirima.

Novak je danas šesti put bio najbolji na turniru u glavnom gradu Francuske.

"Odličan meč, borba do posljednjeg poena. Znao sam da će biti neophodno da budem na vrhuncu kako bih ga pobijedio. On je u izuzetno dobroj formi čitave sezone", rekao je Đoković po završetku meča.

Najbolji teniser svijeta revanširao se Rusu za poraz u finalu US opena.

"Pobijedio me je prilično rutinski u finalu US opena. Analizirao sam taj meč, dobro sam se spremio. Činjenica je da nijesam imao toliki pritisak da moram da pobijedim - jučerašnjom pobjedom sam uspio da završim godinu na prvom mjestu, što me je rasteretilo i dozvolio mi da malo opuštenije uđem u meč", objasnio je Đoković.

Medvedev je čestitao rivalu.

„Potrebno mi je još vremena da razmislim o meču. Nije bio jedan trenutak na meču u kojem je došlo do preokreta. Jasno, mogao sam da serviram bolje, mogao sam bolje da odigram neke ključne poene. Bio je to dobar tenis, a on je bio malo bolji. Bolje se snašao u odlučujućim trenucima drugog i trećeg seta. Ja sam te poene bolje odigrao u prvom setu. Mislim da je to to. Odigrao sam dobar duel protiv jednog od najboljih u istoriji. Znam da je Novak želio osvetu, a svi smo svjesni da na Novakov um ne možemo da utičemo. Želim da i ja budem takav sa drugim rivalima“, izjavio je drugi teniser svijeta poslije finala.

Bonus video: