Srpski tabloidi danima su od Novaka pravili žrtvu, danas mu zamjeraju što nije izašao pred navijače

Đoković je na aerodrom "Nikola Tesla" sletio nešto poslije podneva gdje su ga čekali navijači, ali uzalud: "Nole ekspresno napustio aerodrom i zbrisao svima!", piše Kurir

46431 pregleda 55 reakcija 54 komentar(a)
Đoković u Beogradu, Foto: Reuters
Đoković u Beogradu, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2022. 19:04h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković doputovao je danas u Beograd letom iz Dubaija, poslije deportacije iz Australije.

Đoković je na aerodrom "Nikola Tesla" sletio nešto poslije podneva gdje su čekali navijači, kao i brojne domaće i strane novinarske ekipe. Sve uzalud - kako prenose beogradski mediji, Đoković je kroz sporedni izlaz napustio aerodrom.

"Đokoviću navijači pripremili doček, Nole ekspresno napustio aerodrom i zbrisao svima!", "Novak napustio aerodrom. Svi ga čekali, ali ništa", neki su od naslova.

Isti oni beogradski tabloidi koji su minulih dana od Đokovića pravili žrtvu pred cijelim svijetom, proglasivši ga pobjednikom, danas mu zamjeraju što nije izašao pred navijače koji su pjevali "ti si naš šampion Novače".

Realnost je, naravno, sasvim drugačija, Australijan open će za 14 dana dobiti novog šampiona, jer nevakcinisani Đoković, devetostruki prvak i apsolutni kralj Melburn parka nije dobio "popust" od australijskih vlasti, koje mu nisu dozvolile da ostane u zemlji jer nije ispunio glavni uslov za ulazak.

Đoković je danas saznao još vijesti koje mu ne idu na ruku. Prva, da mu je zabranjen ulazak u Australiju na tri godine (što se može promijeniti, uz neke okolnosti), druga da ni na Rolan Garosu neće moći da nastupi ako se ne vakciniše (slično će vjerovatno biti i na Vimbldonu i na US openu), a treća da bi mogao da ostane bez nekih od glavnih sponzora i time bez milionskih ugovora.

Ipak, umjesto zdravorazumskih poruka da razmisli o tome da se ipak vakciniše i uradi ono što je uradilo više od 90 odsto tenisera, te na terenu nastavi gdje je stao u briljantnoj 2021. godini, neponovljivog teniskog šampiona u Beogradu su ga mahom dočekali pokliči navijača i tabloida da je već pobijedio svijet!?

Srpski teniser juče je, inače, napustio Melburn pošto je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Houka da mu poništi vizu.

Ministar Houk je odluku o ukidanju vize Đokoviću donio jer bi, po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv koronavirusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Đokoviću je viza prvi put ukinuta 6. januara po njegovom dolasku u Melburn, nakon što su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procijenili da nije pružio odgovarajuće dokaze da bi dobio medicinsko izuzeće.

On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu prije nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora.

Prvi teniser je dobio medicinsko izuzeće jer je naveo da je sredinom decembra imao koronavirus. On je u srijedu priznao da je prekršio pravila o izolaciji, pošto je dao jedan intervju znajući da je pozitivan.

Bonus video: