Pobjeda koja je odjeknula - "Žuljevi i Kovinić zaustavili Emu": Britanski mediji imaju razumijevanje za Radukanu

Danka je odavno ispisala istoriju crnogorskog tenisa i sporta uopšte, godinama je na WTA turu, učesnica Grend slemova, a sada je prvi put došla do treće runde na jednom od četiri najveća turnira

13599 pregleda 6 komentar(a)
Kovinić i Radukanu, Foto: Reuters
Kovinić i Radukanu, Foto: Reuters

"History maker" - tako na zvaničnom Tviter nalogu Australijan opena opisana pobjeda Danke Kovinić nad Emom Radukanu.

"Danka Kovinić je prva igračica iz Crne Gore koja se plasirala u 3. kolo Grend slema", navodi se na nalogu.

Danka je odavno ispisala istoriju crnogorskog tenisa i sporta uopšte, godinama je na WTA turu, učesnica Grend slemova, a sada je prvi put došla do treće runde na jednom od četiri najveća turnira.

Ostvarila je pobjedu karijere, savladala veliku tenisku zvijezdu, senzacionalnu osvajačicu US opena.

Pobjeda je odjeknula, jer je Ema Radukanu nakon trijumfa u Njujorku postala globalno popularna...

"Radukanu, ometena žuljevima, izgubila od tri seta od Kovinić", naslov je na portalu BBC-ja, koji veliča Britanku, uprkos porazu...

"Radukanu je prije ovog susreta izgubila samo jedan Grend slem meč i iako je možda na kraju poražena, Britanka će sigurno pridobiti još više obožavalaca zbog svoje smjele i odvažne igre.

Tinejdžerka je provodila skoro 12 sati svakog dana na licu mjesta da bi napredovala - trening, ručak, oporavak, još treninga, rad u teretani, a zatim novi oporavak", navodi BBC, koji u problemima sa kojima je Radukanu bila suočena tokom meča nalazi opravdanje za poraz.

"Nade Eme Radukanu srušili žuljevi i Kovinić", piše "Skaj sports".

"Ema Radukanu se borila sa bolovima od žuljeva na ruci, ali ju je pobijedila niskorangirana Danka Kovinić u drugom kolu Australijan opena.

Poraz 6:4, 4:6, 6:3 je prvi poraz 19-godišnjakinje u završenom meču na Grend slemu, a jedini prethodni poraz doživjela je kada se povukla zbog poteškoća sa disanjem protiv Ajle Tomljanović u četvrtom kolu Vimbldona prošle godine.

To se pokazalo kao dragocjeno iskustvo, a sigurno će i ovo, jer je šampionka US Opena ponovo pokazala svoje takmičarske kvalitete i stvorila sebi šansu kada je izgledalo da je sve izgubljeno", navodi "Gardijan".

Bonus video: