Nadal stigao na Majorku: 21 titula neće biti dovoljna da budem najtrofejniji svih vremena

Španski as je osvojio titulu nakon senzacionalnog preokreta u finalu protiv Danila Medvedeva, koji je imao 2:0 u setovima.

11692 pregleda 5 komentar(a)
Nadal na pres konferenciji, Foto: Reuters
Nadal na pres konferenciji, Foto: Reuters

Rafael Nadal je doputovao na Majorku, u rodni Manakor, sa peharom Australijan opena i 21. trofejom sa Grend slem turnira.

Došao je kao najtrofejniji teniser svih vremena, računajući najvažnije i najveće turnire, a na pres konferenciji za španske medije ponovio ono što je rekao u Melburnu - da želi da bude najbolji, ali da se ne opterećuje time.

"Da li želim da budem igrač sa najviše titula od nas trojice? Da, želio bih. Ali, nisam opsjednut idejom da budem. Ne mislim da će 21 titula biti dovoljna da budem najtrofejniji igrač. Nastaviću da se borim i nadam se da ću imati još šansi, ukoliko fizički budem spreman. Prošle godine na Rolan Garosu sam bio bilzu 21. naslova. Bio ili ne najtrofejniji, moj život će ostati isti. Neću svakog dana ići na trening razmišljajući da pobjeđujem više od ostalih", kazao je Nadal, koji sada ima jednu Grend slem titulu više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Španski as je osvojio titulu nakon senzacionalnog preokreta u finalu protiv Danila Medvedeva, koji je imao 2:0 u setovima.

"Nakon drugog seta osjetio sam veliko razočaranje, jer nisam igrao loše. Ali, ja sam takmičar i u svemu vidim šansu. Počeo sam da vjerujem od početka trećeg seta, dobijao sigurnost", kazao je Nadal.

Još nije siguran kakav će mu biti raspored u narednom periodu.

"Ne želim da igram manje turnira, jer ako budem igrao na manje turnira - prestaću da igram. Želim da igram više, a ne na šest ili osam turnira. Međutim, sve zavisi od mog tijela. Imao sam komplikovane povrede, zato sam veoma srećan što mogu da budem na visokom nivou nakon svega. Vidjećemo za ubuduće, moram da budem siguran u kakvom sam stanju", kazao je Nadal.

Bonus video: