Ne mogu da zamislim Federera da igra na Vimbldonu, počinje da trenira sa suprugom Mirkom

Federer (40) je odsutan sa terena od poraza u četvrtfinalu Vimbldona 2021. od Huberta Hurkača (6-3 7-6 6-0), a oporavlja se od treće operacije koljena u posljednjih 18 mjeseci

6962 pregleda 2 komentar(a)
Foto: BETA/AP
Foto: BETA/AP

„Ne vidim kako Federer može da igra na Vimbldonu ove godine".

Ako to kaže jedan od najbližih Rodžerovih ljudi - vrijedi vjerovati.

Selektor švajcarske reprezentacije Severin Luti i jedan od Federerovih trenera smatra da je teško očekivati skori povratak velikog šampiona.

Federer (40) je odsutan sa terena od poraza u četvrtfinalu Vimbldona 2021. od Huberta Hurkača (6-3 7-6 6-0), a oporavlja se od treće operacije koljena u posljednjih 18 mjeseci.

"Federer aktivno radi, trudi se da sve više i više jača tonus mišića ne samo u nozi i koljenu, već u cijelom telu. Najvažnije mu je da se postepeno vraća. na teren, ali trenutno ne mogu da zamislim da ga vidim kako igra na Vimbldonu. Iako ne mogu da kažem da je nemoguće", kazao je Luti.

On je, takođe, otkrio da bi Federer ove nedjelje trebalo da počne da igra tenis, ali da razmjenjuje loptice sa suprugom Mirkom.

Za sada, Rodžer je prijavljen samo za Lejver kup, koji je zakazan za 23. -25. septembar u Londonu. Ali, povratak ostaje velika zagonetka.

Bonus video: