Đoković pred Monte Karlo: Tu sam da idem do kraja, cilj je Rolan Garos

Đoković će na startu Mastersa igrati sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, tek četvrti meč u 2022.

11144 pregleda 58 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Novak Đoković se vratio.

Monte Karlo i čuveni Kantri klub jedno je od njegovih omiljenih mjesta, u kome trenira van sezone, stižući biciklom iz svoje vile.

Sada je tu da bi igrao tenis, prvi put od 24. februara, kada je eliminisan od Jiržija Veselog u četvrtfinalu Dubaija, prvog i jedinog turnira na kome je igrao ove godine.

Đoković će na startu Mastersa igrati sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, tek četvrti meč u 2022.

“Cilj mi je da odigram svaki meč ovdje, da idem do kraja... Posljednjih pet mjeseci su bili veoma teški, prije svega psihološki, i ne očekujem da ću biti superkonkurentan u prvim danima turnira, ali sam uvjeren da ću iz meča u meč hvatati ritam", kazao je Đoković.

Nije mogao da igra u Australiji i SAD, ali situacija se promijenila, i to u njegovu korist, i to ne samo zbog popuštanja restrikcija u mnogim zemljama: plašio se da bi mogao da plati visoku cijenu na ATP listi, ali su umjesto toga njegovi glavni protivnici, Medvedev i Nadal, van terena zbog povreda.

“Postati broj jedan je maksimalni cilj za igrača, cilj života. Veoma sam ponosan što 365. nedjelju počinjem na vrhu, ali sada je važno da se vratim igranju. Uprkos povredama Nadala i Medvedeva, ima mnogo drugih sjajnih igrača, koji će mi pomoći da brzo napredujem. Krajnji cilj je Rolan Garos, branim titulu”, kazao je Đoković.

Na pitanje kako je podnio odsustvo sa terena, odgovorio je:

„Ja sam optimista, trudim se da gledam pozitivnu stranu svega. Prije svega, trudio sam se da živim svoj život iz dana u dan ne gledajući predaleko, posvećujući se stvarima zbog kojih se osjećam dobro. Sada kada mogu da se vratim igranju na turnirima, očigledno mi je pomogla rutina, sa treninzima, fizičkim pripremama i svim stvarima vezanim za tenis. Svakako da je cilj da svu energiju koju sam uložio posljednjih mjeseci pretvorim u pogon za budućnost“, rekao je Đoković.

Bonus video: