Đoković preko talentovanog Kanađanina do polufinala Rima i pravog zaleta za Rolan Garos

Prvi reket svijeta u dva seta riješio prvi susret sa 21-godišnjim Feliksom Ože-Alijasimom, 9. teniserom svijeta (7:5, 7:6)

12864 pregleda 7 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković iz Vječnog grada hvata dobar zalet za Grad svjetlosti, gdje će napasti 21. grend slem titulu.

Rimski masters je posljednja velika priprema za Rolan Garos, gdje je prvi teniser svijeta ostvario plasman u polufinale, pobjedom protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima (7:5, 7:6).

Svi su mu kao protivnika u polufinalu vidjeli Rafaela Nadala, ali roviti Španac (stopalo) je ispao još u osmini, a Noletu će na noge Norvežanin Kasper Rud.

Prvi duel Đokovića i talentovanog 21-godišnjeg Kanađanina, 9. na ATP listi, donio je neizvjesnu borbu u oba sete. Đoković je prvi spasavao brejk priliku (kod 2:2), ali i prvi došao do brejka, oduzevši servis rivalu za vođstvo od 5:3. Ipak, nije prelomio set, Ože-Alijasim je vratio na isti način, pa je 13 godina stariji Nole morao da lomi protivnika novim brejkom u 12. gemu - 7:5.

U drugom setu, Đoković je u šestom gemu fanastičnim lob udarcem iskoristio četvrtu brejk priliku, digao rimsku publiku na noge, poveo 4:2, a nakon što je poveo sa 5:2 činilo se prelomio meč.

Tada je Kanađanin zaigrao bolje, spasio čak i meč loptu, izjednačio na 5:5, potom i odoveo set u taj-brejk.

Tu je prvi reket svijeta bio nemilosrdan - 7:1

Đokovićev naredni rival, Kasper Rud, peti nosilac, do polufinala je stigao pobjedom nad Nadalovim "dželatom" - Denisom Šapovalovim, nakon sat i 20 minuta neizvjesnog tenisa (7:6, 7:5).

Norvežanin se polako vraća u formu nakon sporijeg početka sezone na šljaci, njegove omiljene podgloge. Sa Đokovićem je igrao dva puta, po jednom na šljaci i na betonu, nije uzeo ni set.

U drugom polufinalu igraće Aleksander Zverev, koji je samo u prvom setu imao problema protiv Čileanca Garina (7:5, 6:2) i Stefanos Cicipas koji je na sličan način i sličnim rezultatom pobijedio ljubimca domaće publike, Janika Zinera (7:6, 6:2).

Zverev i Cicipas sastali su se nedavno u polufinalu mastersa u Madridu, slavio je Zverev u tri seta - Grk će tražiti revanš.

Bonus video: