Ivanišević: Đoković će osvojiti Vimbldon, neshvatljivo mi je kako je igrao protiv Nadala

Đoković je Rolan Garos završio u četvrtfinalu, porazom od Rafaela Nadala, koji je juče osvojio 22. slem

9411 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Goran Ivanišević je ubijeđen da će Vimbldon, naredni grend slem, proteći u znaku Novaka Đokovića.

"Novak će da osvoji Vimbldon. Imam dobar osjećaj. Preživio je teške poraze i uvjeren sam da će u Londonu dostići najbolji nivo. Trebalo bi da se dobro odmori i pripremi psihički i fizički. On je najveći favorit za titulu. Sada mu je potrebno vrijeme da se psihički oporavi od onoga što se dogodilo i da shvati neke stvari. Najvjerovatnije neće igrati nijedan turnir prije Vimbldona“, rekao je Ivanišević.

Đoković je Rolan Garos završio u četvrtfinalu, porazom od Rafaela Nadala, koji je juče osvojio 22. slem.

Ivanišević ne krije razočaranje izdanjem srpskog asa.

"Veoma sam tužan, ne mogu da spavam. Mislim da nijedan od njih nije igrao svoj najbolji tenis, mislim da Rafin nastup nije bio spektakularan, ali stav na terenu i govor tijela - to je bila razlika. Upozorio sam Novaka da će početak meča biti odlučujući, rekao sam mu mnogo puta, ali je i pored toga ponovo počeo loše. Zatim mi je način na koji je odigrao treći set bio neshvatljiv, kao da mu je nedostajalo energije i nije vjerovao u svoje šanse za pobjedu. To ne možete sebi priuštiti protiv Nadala na ovom turniru", izjavio je Hrvat.

"Nismo još detaljno razgovarali o meču, zato sam toliko zabrinut. Nisam analizirao meč sa njim jer je bio umoran i razočaran. Osjeća se jako loše i tužan sam zbog njega, jer obojica znamo da je mogao da pobijedi. Ono što je jasno je da njegov bekhend nije imao potrebnu dubinu, ostavljao je vrlo kratke udarce koje su dozvolili Rafi da napadne. Čim se popravio u drugom setu bilo je drugačije. Rafa je samo iskoristio prednosti koje mu je dao Đoković svojom igrom. Rafina energija je bila nevjerovatna, Novak nije vjerovao", zaključio je Ivanišević.

Bonus video: