Nadal trenira, ali ne zna ide li u London: Tijelo će mi dati odgovor

Zbog lošeg stanja njegovog stopala i dalje je neizvjesno hoće li Nadal nastupiti na Vimbldonu koji počinje 27. juna. Španac je tokom karijere dva puta slavio u Londonu, 2008. i 2010. godine

4739 pregleda 10 komentar(a)
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Rafael Nadal odradio je prve, lakše treninge na travnatoj podlozi nakon što je osvojio Rolan Garos i time došao do 22. Grend slem titule u karijeri.

Zbog lošeg stanja njegovog stopala i dalje je neizvjesno hoće li Nadal nastupiti na Vimbldonu koji počinje 27. juna. Španac je tokom karijere dva puta slavio u Londonu, 2008. i 2010. godine.

„U ovom trenutku je Vimbldon prioritet. Grend slam turniri su uvijek prioritet, ali tijelo će mi dati odgovor idem li u London ili ne“, rekao je Nadal koji će pojačavati intenzitet treninga na travi nakon čega će i vidjeti reakciju stopala.

"Tek nakon više odrađenih treninga, koji će se vremenom pojačavati, znaću mogu li da igram na Vimbldonu“, rekao je Nadal.

Nakon osvajanja Pariza, Nadal je u Barseloni provodio vrijeme na tretmanima koji su služili za smanjenje bolova u stopalu.

Bonus video: