Danku Kovinić opet čeka najveći teren i najbolja igračica svijeta

Do novog velikog okršaja Novljanka treba da eliminiše anonimnu Britanku Kartal, a Iga Sfjontek Hrvaticu Janu Fet

5507 pregleda 3 komentar(a)
Danka je zadivila svijet igrom protiv Sfjontek na Rolan Garosu, Foto: Reuters
Danka je zadivila svijet igrom protiv Sfjontek na Rolan Garosu, Foto: Reuters

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić žrijebana je u samom vrhu gornjeg kostura najvećeg turnira na travi, čiji je prvi nosilac Poljakinja Iga Sfjontek.

To znači da bi Novljanka opet oprobala snage sa neprikosnovenom teniserkom u ovoj sezoni već u drugom krugu, pošto ne bi trebalo da ima problema sa domaćom teniserkom na startu, Sonaj Kartal, 228. teniserka koja je dobila pozivnicu organizatora.

Vimbldon počinje u ponedjeljak, 27. juna, finale je u nedjelju 10. jula, a Kovnić bi na terenu trebalo da bude već prvog dana. Protivnica prvoj teniserki svijeta,. Sfjontek, na startu je Hrvatica Jana Fet, koja je prošla kroz kvalifikacije do glavnog žrijeba.

Podsjetimo da je osvajačici Rolan Garosa, Poljakinji Sfjontek naša teniserka pružila jedan od najjačih otpora do titule u Parizu.

U Londonu je na žrijebu prvakinja iz 2017. godine Garbinje Mugurusa (deveti nosilac) dobila Gret Minen, Džesika Pegula (8) će se susresti s Donom Vekić.

U drugoj četvrtini Paula Badosa (4) igraće protiv kvalifikantkinje Luize Čiriko, a Karolina Pliškova (6) protiv Tereze Martincove.

Sedmorostruka prvakinja Serena Vilijams igraće sa Armoni Tanom, prvakinja iz 2019. Simona Halep (16) protiv Karoline Muhove, a dvostruka prvakinja Petra Kvitova (25) sa Jasmin Paolini.

U trećoj će četvrtini Ons Žaber (3) igrati protiv Mirjam Bjorklund, a Danijel Kolins (7) protiv Marije Buzkove. Prvakinja US Opena Ema Radukanu za rivalku će imati Alison van Ujtvank.

Na dnu kostura Anet Kontaveit (2) počinje protiv Bernarde Pere. Marija Sakari (5) sa kvalifikantkinjom Zoe Hives..

U posljednjoj četvrtini je i Jelena Ostapenko (12), koja je žrijebana protiv Osian Doden.

Bonus video: