Prvo iznenađenje: Davidović-Fokina eliminisao Hurkača u meču za pamćenje

Momak rođen u Španiji kao sin Rusa iz Švedske i "prave" Ruskinje na startu eliminisao jednog od favorita iz sjenke, Huberta Hurkača - 7:6, 6:4, 5:7, 2:6, 7:6, iako je propustio čak tri vezane meč-lopte u 3. setu

3191 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Andrew Couldridge
Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Za prvo veliko iznenađenje na 135. Vimbldonu pobrinuo se Alehandro Davidović-Fokina.

Momak rođen u Španiji kao sin Rusa iz Švedske i "prave" Ruskinje na startu je eliminisao jednog od favorita iz sjenke, Huberta Hurkača - 7:6, 6:4, 5:7, 2:6, 7:6, iako je propustio čak tri vezane meč-lopte u 3. setu.

Poljak je prošle godine dogurao do polufinala Vimbldona, nedavno je na travi u Haleu osvojio titulu lakom pobjedom nad Danilom Medvedevim i bio je veliki favorit protiv 37. igrača svijeta.

Ali, Davidović-Fokina je prvi set dobio u taj-brejku, u drugom napravio brejk u 10. gemu, a onda propustio šansu da završi meč prije drugog prekida zbog kiše.

Naime, napravio je brejk za 5:3, a onda i vodio 40:0 na svoj servis, ali se Hurkač izvukao, osvojio osam poena zaredom, pa ubrzo i deveti i izjednačio na 5:5.

Tek što je počeo 11. gem, počela je provala oblaka iznad Londona, a nakon pauze je Hurkač dominirao i lako stigao do seta odluke.

U njemu je dva puta imao brejk prednosti, Davidović-Fokina se vraćao i izborio taj-brejk, koji se sada igra do 10. poena.

Hurkač je poveo 7:4, ali je 23-godišnji predstavnik Španije odgovorio sa pet vezanih poena i onda iskoristio drugu meč-loptu u 5. setu, a ukupno petu, za prvu pobjedu u karijeri u glavnom žrijebu Vimbldona.

Zanimljivo, iskoristio ju je na servis rivala, na svoj nije uspio u četiri pokušaja...

Bonus video: