U sječi favorita kofere spakovali Rud, Kontaveit, Mugurusa, Radukanu...

Anet Konatveit i Garbinje Muguruza počišćene identičnim rezultatom (6:4, 6:0)

4582 pregleda 3 komentar(a)
Kontaveit se nije na vrijeme oporavila od korona virusa, Foto: REUTERS
Kontaveit se nije na vrijeme oporavila od korona virusa, Foto: REUTERS

A na Vimbldonu, sječa favorita! U gornjem dijelu kostura koji nosi Novak Đoković, nakon Huberta Hurkača već u prvom kolu, danas je eliminisan i treći nosilac Norvežanin Kasper Rud.

Bolji je u četiri seta bio Francuz Ug Amber (3:6, 6:2, 7:5, 6:4).

Neće dalje ni druga igračica svijeta a treća kosturašica na Vimbldonu, Anet Kontaveit. Za minut manje od sata igre eliminisala je 97. igračica Njemica Juli Nimajer (6:4, 6:0). To je njena prva pobjeda nad igračicama iz top 20.

Kontaveit je doduše imala velikih problema, ovo joj je prvi turnir na travi u sezoni, pošto je Estonka imala korona virus.

Identičnim rezultatom (6:4, 6:0) eliminisana je i Garbinje Mugurusa. Nekadašnja šampionka Vimbldona i pobjednica završnog WTA turnira prošle godine u 20 mečeva ove sezone je doživjela 12. poraz.

Danas od Gret Minen koja je prvi put dobila igračicu iz top 20, nakon šest poraza. Belgijanka Minen je 88. na WTA listi a meč je trajao 62 minuta.

Kofere je spakovala i britanska nada, pobjednica US opena Ema Radukanu. Za to se pobrinula Francuskinja Karolin Garsija. Desetoj favoritkinji je Garsija prepustila po tri gema u oba seta (6:3, 6:3).

Bonus video: