Vilander ljut na Kirjosa i Cicipasa: Ne želim opet da vidim takve stvari

"Je li zabavno? Da. Je li za poštovanje? Ne", rekao je Vilander na Eurosportu nakon meča koji su obilježile psovke Kirjosa i Cicipasovo gađanje lopticom

7851 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS/Hannah Mckay
Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Legendarni švedski teniser, sedmostruki grend slem šampion i jedan od najcjenjenijih komentatora, Mats Vilander, kritikovao je ponašanje Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa nakon međusobnog okršaja na Vimbldonu i pozvao sudije na strožije kazne.

Australijanac je u 3. kolu pobijedio 3:1, ali je naelektrisani dvoboj umalo izmakao kontroli. Kirjos je dobio upozorenje zbog psovanja, dok je Cicipas dva puta poslao lopticu ka publici, a više puta je pokušao da pogodi svog suparnika.

Cicipas je nakon meča svog suparnika opisao kao "nasilnika sa zlobnom stranom karaktera", a on mu je odgovorio da ima ozbiljne probleme i da je "mekan".

"Je li zabavno? Da. Je li za poštovanje? Ne", rekao je Vilander na Eurosportu.

"Nikad nisam vidio nešto slično. Nisam siguran želim li ponovo da vidim tako nešto. Tenis želimo da promovišemo kao nešto inspirativno, obrazovno, ali možda je ovo što ljudi žele vidjeti. Nisam siguran da sam veliki obožavatelj onoga što se događa da budem iskren", jasan je 57-godišnji Šveđanin.

Bonus video: