Nadal: Umoran sam da stalno pričam o svom tijelu

Nadal se sinoć plasirao u četvrtfinale Vimbldona, gdje će igrati protiv Tejlora Frica

3943 pregleda 2 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Španski teniser Rafael Nadal kazao je da umoran od stalnih pitanja o stanju njegovog tijela i povreda koje su ga mučile.

Nadal je sinoć savladao Botika van de Zandšulpa (3:0) i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, gdje će igrati protiv Tejlora Frica.

Nadal je na Vimbldonu nosio flaster na abdomenu, pa je mnoge interesovalo da li je u pitanju neka nova povreda.

"Pričao sam već o tome. S jedne strane, stvarno sam umoran da stalno pričam o svom tijelu. Nije da ne želim da odgovorim na vaše pitanje, ali nekada se umorim i od samog sebe i svih tih problema koje vučem. Ne bih da pričam sada o tome, izvinite. Usred sam turnira i trebalo bi da nastavim? Poštovanje svim kolegama, ali samo se trudim da dam sve od sebe svakog dana. Dovoljno sam zdrav da nastavim da se borim za stvari koje želim", kaže Nadal.

Nadal je ove godine igrao protiv Frica u Indijan Velsu, kada je Fric osvojio turnir, a Nadal povrijedio rebro.

"Šta sam naučio iz tog prošlog meča sa Fricom? Baš ništa, nula jer sam zadobio frakturu rebra. Nije imalo šta da se nauči, jer iskreno, bol je bio takav da je bilo užasno igrati do kraja. Tada nismo znali da je u pitanju fraktura rebra, ali znao sam da nešto nije u redu, jer je previše boljelo. Očigledno je da Tejlor igra na visokom nivou i da ima sjajnu sezonu".

Svjestan je da je Amerikanac značajno napredovao.

"Nedjelju prije Vimbldona osvojio je turnir. Ovdje je u četvrtfinalu, već ima titulu sa Masters turnira. U dobroj poziciji je, iako se ovdje ne daju poeni. Šteta za njega, jer četvrtfinale donosi mnogo poena. Biće to težak meč protiv sjajnog igrača, ali ne može se u ovoj fazi ni očekivati lakši protivnik", poručio je Rafa.

Bonus video: