Domaća nada ide na megdan Đokoviću - Nori izbacio Gofana

Kameron Nori savladao Davida Gofana 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5 i izborio duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu

9289 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Reuters/Paul Childs
Foto: Reuters/Paul Childs

Brejkom u 11. gemu 5. seta, a potom iskorišćenom drugom meč-loptom na svoj servis, Kameron Nori je bacio u trans navijače na Vimbldonu i ostvario najbolji rezultat domaćih takmičara od 2016. godine, kada je Endi Marej drugi put osvojio titulu.

Nori je savladao Davida Gofana 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5 i izborio megdan sa Novakom Đokovićem u polufinalu.

Momku zanimljive biografije je do ovog nastupa pred domaćim navijačima najveći uspjeh na grend slemovima bio 3. kolo.

Ali, uz pomoć navijača, 26-godišnjak koji živi u Patniju, blizu kompleksa Vimbldona, prevazišao je sebe i stigao do najvećeg uspjeha u karijeri.

Nori je prije 26 godina rođen u najvećem gradu Južnoafričke Republike, Johanesburgu, gdje su njegovi roditelji iz Glazgova i Kardifa radio kao mikrobiolozi.

Kada je Kameron imao tri godine, porodica Nori je opljačkana, a roditelji su mu zbog straha za sigurnost odselili na Novi Zeland.

Kada je imao 16 godina, Kameron je odselio u Veliki Britaniju da bi igrao tenis, potom bio na američkom Univerzitetu TCU, prije nego što je 2017. postao profesionalac.

U međuvremenu je dogurao i do 10. mjesta na ATP listi, a sada pred njim stoji najveći izazov u karijeri - kako pobijediti čovjeka koji na Vimbldonu odbija da izgubi?

Bonus video: