Pomislio sam da neću moći da završim meč

„Abdomen mi nije u baš najboljem stanju. Morao sam da nađem način da serviram drugačije. Pomislio sam da neću moći da završim meč, ali teren i energija sa tribina su me nosili. Hvala vam na tome”, poručio je Nadal u intervjuu na terenu

5669 pregleda 18 komentar(a)
Foto: REUTERS/Hannah Mckay
Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Nakon četiri sata i 21 minut i krize kroz koju je prošao u 2. setu sa povredom stomačnog mišića, Rafael Nadal je savladao Tejlora Frica 3:2 i ušao u polufinale 135. Vimbldona.

„Uživam da igram ovakve mečeve pred svima vama, ne mogu da vam se zahvalim na svemu. Bio je ovo težak dan protiv sjajnog igrača, Tejlor igra sjajno tokom cijele sezone. Nije mi bilo lako, srećan sam što sam u polufinalu”, rekao je Bik sa Majorke.

Povezani članci

06. Jul 2022.

Ranjeni Nadal preko Frica do polufinala

Priznao je da je pomišljao o predaji.

„Zdravlje mi je generalno dobro, ali abdomen nije u baš najboljem stanju. Morao sam da nađem način da serviram drugačije. Pomislio sam da neću moći da završim meč, ali teren i energija sa tribina su me nosili. Hvala vam na tome”, poručio je Nadal u intervjuu na terenu.

I brojke govore da se Rafa mučio - u prethodna dva meča prosječna brzina prvog servisa mu je bila 185 kilometara na čas, danas svega 172. Sa takvim servisom teško da će imati šansu protiv raspucanog Nika Kirjosa.

„Nadam se da ću moći da igram. Nik je sjajan igrač, pogotovo na travi, biće to veliki izazov za mene. Potrebno je da budem 100 odsto spreman da bih imao šansu u tom duelu”, zaključio je osvajač 22 grend slem titule.

Bonus video: