Ruskinja ispisala istoriju Kazahstana na Vimbldonu, pa poželjela da se rat u Ukrajini što prije završi

"Da li se osjećam kao Kazahstanka ili Ruskinja? Rođena sam u Rusiji, ali, naravno, predstavljam Kazahstan. Dobila sam toliko pomoći i podrške od ove zemlje. Za mene je to teško pitanje"

12620 pregleda 2 komentar(a)
Ribakina, Foto: Reuters
Ribakina, Foto: Reuters

Najprije je plasmanom u polufinale Vimbldona Kazahstanu donijela najvećih teniski uspjeh u istoriji, a onda je sa novinarima razgovarala i o Rusiji - zemlji u kojoj je rođena i koju je predstavljala do 2018.

Elena Ribakina do polufinala trećeg Gren slema sezone stigla je pobjedom nad Ajlom Tomljanović (4:6, 6:2, 6:3), nakon čega je izjavila da želi da se rat u Ukrajini okonča "što prije".

"Samo želim da se rat završi što je prije moguće. Mir, da", istakla je Ribakina, a prenosi Rojters.

Novinare u Londonu zanimalo je da li se Elena sada osjeća kao Kazahstanka ili Ruskinja, na šta je odgovorila da je "to teško pitanje".

"Rođena sam u Rusiji, ali, naravno, predstavljam Kazahstan. Dobila sam toliko pomoći i podrške od ove zemlje", rekla je dama koja je rođena u Moskvi prije 23 godine. "Za mene je to zaista teško pitanje".

Kako kaže saosjeća se sa onima koji nisu mogli da igraju na turniru.

"Nisu birali gdje će da se rode, naravno saosjećam se sa njima (ruskim i bjeloruskim teniserima), jer svi žele da se takmiče na najvećem turniru, na Vimbldonu. Samo se nadam da će se sljedeće godine sve vratiti u normalu", zaključila je Ribakina.

Ribakina je 2018. odlučila da više ne predstavlja Rusiju, nakon što je godinama upozoravala da joj ta zemlja nije obezbijedila čak ni ličnog trenera.

Kazahstan se ponudio da riješi sve njene probleme, a ona mu je vratila istorijskim plasmanom na Vimbldonu.

Bonus video: