Nadal odustao, Kirjos prvi finalista

Ruptura mišića jača od želje Rafe Nadala, Kirjos prvi put u finalu grend slema. Španac najavio pauzu zbog liječenja od najmanje tri nedjelje

18124 pregleda 24 komentar(a)
Rafa je danas trenirao svega 44 minuta, sa pauzom od 11 minuta, Foto: Reuters
Rafa je danas trenirao svega 44 minuta, sa pauzom od 11 minuta, Foto: Reuters

Rafael Nadal neće igrati u polufinalu Vimbldona zbog rupture stomačnog mišića obavijestio je novinar "The Timesa", Stjuart Frejzer.

Nadal je trebalo da igra drugo polufinale sjutra protiv Australijanca Nika Kirjosa. Španac je juče tokom drugog seta meča sa Amerikancem Tejlorom Fricom pozvao ljekara na teren.

"Marka" je danas objavila da Španac ima rupturu mišića od sedam milimetara.

Potvrda odustajanja stigla je od španske teniske ikone 20-tak minuta nakon prvih informacija.

"Poznato vam je da imam pokidan trbušni mišić. Cijeli dan razmišljam o ovoj odluci. Ali ako nastavim da igram povreda će se samo pogoršati. Jako sam tužan što moram to reći".

"Odluku o odustajanju donio sam jer ne mogu dobiti dva meča. Ne mogu servirati normalnom brzinom. Čak štaviše, teško da uopšte mogu da serviram. Na neki način, iz poštovanja prema sebi, ne želim ići na teren kada se ne mogu boriti najbolje što mogu", obrazložio je oduku Nadal i dodao:

"Tokom turnira pojavili su se problemi sa želucem, no uspio sam ih koliko-toliko kontrolisati. Nakon jučerašnje utakmice postalo je očito da je mali problem postao ozbiljan. Treba mi od tri do četiri nedjelje da se oporavim", kazao je 36-godišnji Španac nakon drugog odustajanja na grend slem turnirima. Prvi put je Rafa odustao pred treći krug Rolan Garosa 2016. godine.

Nadal je ove godine po prvi put u karijeri uzastopno osvojio i Australijan open i Rolan Garos. Njegov pobjednički niz na grend slem turnirima iznosio je 19 mečeva

Drugog finalistu odlučiće meč na Centralnom terenu sjutra od 14,30 sati, između prvog i devetog nosioca, Novaka Đokovića i Kamerona Norija.

Bonus video: