Beograđani dočekali Đokovića: Trofeji su prolazni, ovo su najljepši trenuci u životu

"Ovo su najljepši trenuci u mom životu. Blagosloven sam da mogu poslije velikih uspjeha da se vratim i proslavim sa mojim narodom", izjavio je Đoković na balkonu gradske skupštine

8984 pregleda 17 komentar(a)
Đoković u Beogradu, Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC
Đoković u Beogradu, Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Hiljade ljudi dočekalo je sinoć Novaka Đokovića ispred Skupštine grada Beograda nakon što je osvojio titulu na Vimbldonu.

"Ovo su najljepši trenuci u mom životu. Blagosloven sam da mogu poslije velikih uspjeha da se vratim i proslavim sa mojim narodom", izjavio je Đoković na balkonu gradske skupštine.

Đoković je osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i ukupno 21. Grend slem titulu u karijeri.

"Za ovakve trenutke vrijedi živjeti i raditi. Trofeji su prolazni, ovo je nešto što ću zauvijek nositi u srcu. Niko od vas nije imao obavezu da dođe. Hvala vam što ste tu, uljepšali ste mi život", dodao je on.

Đoković je u finalnom meču ovogodišnjeg Vimbldona pobijedio Australijanca Nika Kirjosa sa 3:1.

"Prije Bobe Živojinovića i Monike Seleš u Srbiji nije postojala tradicija tenisa. U teškim godinama 1990-ih stasavala je nova generacija šampiona. Ta generacija je pokazala srpski inat i želju za pobjedom. Pokazala duh našeg nebeskog naroda i srce i volju kada je najteže", rekao je Đoković. U Skupštini grada Đokovića su dočekali Aleksandar Šapić i ministar sporta Vanja Udovičić.

Đoković je dodao i da mu je najdraži "svaki sljedeći osvojeni trofej".

Bonus video: