Federer najavio kraj: Ako ne možete da se takmičite, bolje da prestanete

Švajcarski maestro (40) ima četvoro djece i iako je priznao da su mu nedostajala putovanja po svetu, naglasio je da je promjena načina života osvježavajuća

5779 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Teniska legenda Rodžer Federer dao je prvi veliki nagovještaj o odlasku u penziju, priznavši da je zbog svog vremena van terena u posljednjih 12 mjeseci zbog povrede koljena uživao u svakodnevnim aspektima očinstva.

Švajcarski maestro (40) ima četvoro djece i iako je priznao da su mu nedostajala putovanja po svetu, naglasio je da je promjena načina života osvježavajuća.

"Iskreno mogu da kažem da sam veoma srećan kod kuće", rekao je Federer holandskom listu Algemeen Dagblad.

"Povremeno nam nedostaju putovanja, a naravno i meni nedostaje sport, ali život kod kuće je takođe dobar. Volim da pobjeđujem, ali ako više ne možete da se takmičite, onda je bolje da prestanete. Ne mislim da mi je tenis potreban, usrećuju me sada druge stvari, kao kad sin uradi nešto dobro ili kad kćerka donese dobru ocjenu iz škole“, rekao je Federer.

Ali Federer - koji je ove nedelje ispao sa zvanične ATP singl rang-liste prvi put u 25 godina - još nema namjeru da definitivno označi kraj.

On je prošao tri operacije koljenu i planira da igra na Lejver kupu u septembru. Možda posljednji put, iako cilja povratak na ATP turneju u Bazelu u oktobru.

Posljednji meč odigrao je četvrtfinalu Vimbldona prošle godine, kada je izgubio Huberta Hurkača iz Poljske.

„Tenis je dio, ali ne i cijeli moj identitet. Želim da budem i ostanem uspješan, ali to može da se uradi i van sporta. Znam da profesionalna karijera ne može trajati vječno i to je u redu", kazao je.

Bonus video: