Povratak Olge Danilović

Nakon četiri godine i titule u Moskvi, kćerka proslavljenog košarkaša opet u polufinalu WTA turnira

7588 pregleda 1 komentar(a)
Olga stala nakon titule u Moskvi prije četiri godine, Foto: Wtatennis.com
Olga stala nakon titule u Moskvi prije četiri godine, Foto: Wtatennis.com

Olga Danilović je napokon, nakon četiri godine uspjela da se domogne polufinala WTA turnira. Kćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, prva je teniserka rođena u ovom milenijumu sa WTA titulom, ali...

Danas je uspjela da u Lozani "prelomi" meč koji je gubila od Simone Volter (4:6, 6:4, 7:6). Njena protivnica je servirala za nmeč, ali je i u kvalifikacijama 124. igračica WTA liste, Danlović, uspjela da u odlučujućem setu preokrene nakon minusa od dva brejka sa Anom Kalinskom.

Igrom sudbine, Olga će u borbi za finale imati vršnakkinju Anastasiju Potapovu, koju je dobila u Moskvi u finalu za jedini WTA trofej 21-godišnje Srpkinje.

Olga se tada glavnog žrijeba turnira u Moskvi domogla kao "laki luzer", jer je izgubila u finalu kvalifikacija ali je zbog odustajanja jedne teniserke dobila šansu.

Ona je prije pet godina na WTA turniru u Moskvi ostvarila jedinu pobjedu nad igračicom iz Top 10, Julijom Gerges. POtom je u taškentu u somini finala izgubila do Potapove, koja je sada favorit i 79. je igračica WTA rejtinga.

Bonus video: