Otkazani teniski turniri u Kini, ATP uveo šest novih

Igraće se turniri u San Dijegu, od 19. do 25. septembra, u Seulu od 26. septembra do 2. oktobra, Tel Avivu, Firenci i Hihonu od 10. do 16. oktobra i u Napulju, od 17. do 23. oktobra

3472 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Udruženje profesionalnih tenisera (ATP) saopštilo je danas da je i treću godinu uzastopno zbog pandemije koronavirusa otkazalo turnire u Kini, a umjesto njih organizovaće šest novih turnira.

"ATP potvrđuje da se turniri Šangaj masters, Peking, Čengdu i Džuhaj neće održati ove godine zbog ograničenja u vezi sa koronavirusom. Ovo je treća godina uzastopno da su otkazani turniri u Kini, a trebalo je da se održe u septembru i oktobru", navodi se u saopštenju ATP.

ATP je kao zamjenu odobrio odigravanje šest novih turnira, kojima je samo na godinu dana dodijeljen status kategorije 250.

Igraće se turniri u San Dijegu, od 19. do 25. septembra, u Seulu od 26. septembra do 2. oktobra, Tel Avivu, Firenci i Hihonu od 10. do 16. oktobra i u Napulju, od 17. do 23. oktobra.

Turnir u Nur-Sulatnu, koji će se igrati od 3. do 10. oktobra je sa nivoa 250 podignut na kategoriju 500, umjesto turnira u Sankt Peterburgu.

"Otkazivanja turnira postala su dio našeg svakodnevnog života, turnirima koji su otkazani želimo sve najbolje. Istovremeno, ohrabrujuće je vidjeti broj gradova koji su spemni da organizuju turnire. To pokazuje globalno interesovanje za naš sport i potvrduje našu strategiju brzog prilagođavanja događajima koji mijenjaju tok sezone", rekao je predsjednik ATP Andrea Gaudenci.

Bonus video: