Đoković zadovoljan reakcijom u finišu: Vidi se da nisam igrao mnogo

"Vidi se da mi fale mečevi. Nije lako, nisam igrao mnogo u posljednjih devet meseci. Ovo je bio odličan test, jer je Borna bio u seriji, pun je samopouzdanja nakon dobrih izdanja u Indijan Velsu i Majamiju.", kazao je Đoković
1 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2018. 14:30h

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Mastersa u Monte Karlu, savladao Bornu Ćorića, nakon velike borbe koja je trajala dva sata i 20 minuta (7:6, 7:5), iskoristivši tek desetu meč loptu.

"U prvom setu sam imao šansu da napravim dupli brejk, ali je on počeo bolje da igra. Ja sam imao, čini mi se, udarac viška. Taj-brejk je bio dobar. U drugom setu kod 5:3 nisam iskoristio nekoliko lakih forhenda, a nakon onog iscrpljujućeg gema zadovoljan sam kako sam reagovao i kako sam ostao fokusiran", istakao je Đoković, koji je kod vođstva 5:4 imao čak sedam meč lopti na svoj servis.

Đoković je svjestan da je još daleko od nivoa na kojem bi volio da bude.

"Vidi se da mi fale mečevi. Nije lako, nisam igrao mnogo u posljednjih devet meseci. Ovo je bio odličan test, jer je Borna bio u seriji, pun je samopouzdanja nakon dobrih izdanja u Indijan Velsu i Majamiju.", kazao je Đoković, koga sada čeka duel sa Dominikom Timom, specijalistom za šljaku, koji ga je savladao prošle godine na Rolan Garosu.

"On je jedan do najboljih igrača na svijetu, verovatno u top 3 na šljaci. Voli da igra na ovoj podlozi, snažan je, vrlo snažno udara... Imao je problem sa povredama, ali očigledno da je motivisam da igra dobro u ovoj fazi sezone. Ja sam ispao iz top 10, ali radujem se novom meču i nadam se da ću odigrati dobro," dodao je Đoković.

Bonus video: