Neki novi Nik: Izlazak iz "mračnog svijeta"

Kontroverzni teniser Nik Kirjos oživio karijeru i došao do sedme titule - Australijanac je sada slavio na ATP turniru u Vašingtonu

3337 pregleda 0 komentar(a)
Nik Kirjos, Foto: Beta/AP
Nik Kirjos, Foto: Beta/AP

Prije godinu je bio na dnu, u, kako sam kaže - “mračnom svijetu”, usamljen i nemoćan. Sada doživljava zvjezdane trenutke u karijeri. Buntovni, nestašni, kontroverzni i ko zna još kakav, ali i esktremno talentovani Nik Kirjos je osvojio u Vašingtonu (tek) sedmi turnir u karijeri, ali prvi nakon tačno tri godine kada je takođe bio najbolji u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

Za 27-godišnjeg Australijanca ovaj trijumf je nagrada za najkonstantniju sezonu posljednjih godina, a stigao je mjesec nakon nastupa u finalu Vimbldona u kojem je izgubio od Novaka Đokovića.

- Imao sam mnogo mračnih trenutaka u karijeri i životu. Uspio sam da preokrenem stanje u kojem sam se nalazio. Mnogo ljudi mi je pomoglo, ali ja sam pokazao veliku snagu i želju da se promijenim i da se oduprem. Ponosan sam na to i na to što sam sposoban da još igram dobro i osvajam turnire - rekao je Kirjos.

Kirjos je odigrao sjajan turnir u Vašingtonu. Plijenio je igrom i ponašanjem, odigrao sjajno tokom cijele sedmice koju je krunisao pobjedom u finalu nad Japancem Jošihitom Nišiokom sa 6:4, 6:3.

- Za mene je sve ovo veoma emotivno, jer kad se sjetim gdje sam bio prošle godine u ovo vrijeme... - kazao je Kirjos.

Godinama je bio u fokusu javnosti, koja je prepoznavala njegov potencijal i talenat, ali je uglavnom imao ulogu negativca. Sam je stvorio takvu sliku o sebi, nije nailazio na saosjećanje ni kada je pričao o emotivnim turbulencijama, kada je priznao da je razmišljao i o samoubistvu. Bio je, jednostavno, loš momak svjetskog tenisa...

- S godinama sam sazrio, sada znam šta želim, ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Najvažnije je što sam upoznao sebe do detalja, znam kako da reagujem u trenucima koji bi mogli da me poremete, kao nekad. Naučio sam da ne pridajem važnost kritikama, već da se fokusiram na želju da budem veliki igrač. Mislim da stilom igre mogu da budem inspiracija mnogima - rekao je Australijanac.

U priči o transformaciji iz statusa “bad boy”, važnu ulogu ima djevojka, koju je Kirjos poljubio nakon osvajanja Vašingtona. Zove se Kostin Haci, iz Sidneja je, u vezi su od decembra prošle godine.

- Zaljubljen sam u nju, jer je nevjerovatna osoba. Prolazimo zajedno kroz moje uspone i padove. Volim je do srži. Imati partnerku kao što je ona prava je privilegija - istakao je Kirjos.

On će uskoro morati da izađe na sud zbog optužbi za nasilje prema bivšoj djevojci Kjari Pasari, sa kojom je raskinuo dva mjeseca prije nego što je upoznao ljubav života. Izgleda, ipak, da je mračan životni period iza Nika Kirjosa, tenis je sada njegov prioritet, a to znači i da se pojavio novi favorit na velikim turnirima.

Bonus video: