Đoković potvrdio: Ne igram na US openu

Nakon Australijan opena, neće ga biti ni u Njujorku

14071 pregleda 29 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ono što se mjesecima najavljivalo sada je dobilo potvrdu - Novak Đoković neće učestvovati na US openu koji startuje u ponedjeljak.

"Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro!", napisao je Đoković na Tviteru.

Medicinski protokol protiv koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama ne dozvoljava nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju.

Vjerovalo se da bi mjere mogle da budu korigovane, te da bi Đoković dobio šansu da igra na posljednjem grend slemu u godini, ali od toga nema ništa.

"Novak je veliki šampion, žao nam je što neće moći da učestvuje na US openu. Svi znamo zašto je tako, da su mjere države takve da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu na teritoriju SAD. Unaprijed se radujemo što ćemo Novaku poželjeti dobrodošlicu naredne godine", rekla je direktorka US opena Stejsi Alaster.

Đoković u 2022. nije igrao ni Australijan open, nakon što je zato što nije vakcinisan protiv koronavirusa deportovan po dolasku u Melburn.

Kasnije je na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala, da bi na Vimbldonu osvojio 21. grend slem titulu.

Đoković je na US openu bio najbolji tri puta - 2011, 2015. i 2018. godine.

Žrijeb za US open je danas u 18 sati.

Bonus video: