US open u znaku Serene Vilijams: Oprema sa dijamantima, navijači spremili koreografiju...

Serena Vilijams na startu posljednjeg turnira u karijeri, US opena, pobijedila Danku Kovinić 2:0 i plasirala se u 2. kolo

12601 pregleda 1 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters

Početkom avgusta američka teniserka Serena Vilijams je najavila da se povlači, te da će joj US open biti posljednji turnir na kojem će igrati.

"To je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Ne želim da bude kraj, ali sam istovremeno spremna za ono što dolazi", kazala je Serena.

Serena se za nastup na US openu pripremala na turnirima u Torontu i Sinsnatiju - u Torontu je savladala Nuriju Parisas-Dijas i upisala prvu pobjedu nakon 14 mjeseci, da bi potom izgubila od Belinde Benčić, dok je na startu Sinsinatija bolja bila Ema Radukanu.

I onda je došao US open, turnir koji je Vilijams osvajala šest puta i na kojem je imala nezaboravne trenutke. Protivnica je bila crnogorska teniserka Danka Kovinić, a Vilijams je nakon dva seta upisala trijumf - 6:3, 6:3.

Sve je na "Artur Ešu" bilo u znaku Serene. Dočekana je gromoglasnim aplauzom, publika je u njenu čast spremila koreografiju...

"Kao prvo, moram reći da stvarno ovo nisam očekivala. Na ovom terenu sam se uvijek osjećala jako dobro i znam da zbog svih vas moram uvijek biti najbolja. Bili ste nevjerovatni i pomogli ste mi da pobijedim", rekla je nakon meča Vilijams.

Potom je govorila o odluci da se penzioniše nakon US opena.

"Bila je strašno teška odluka da najavim kraj karijere, ali i to se jednom moralo dogoditi. Dugo sam razmišljala o toj odluci, ali onda sam rekla: 'Hej, vrijeme je.' Imam porodicu i dolaze neka nova poglavlja u mom životu. Imam i svoju kompaniju i želim više da boravim kod kuće. Biće to Serena 2.0, a uvijek ću biti negdje oko tenisa".

Serena je na teren izašla u opremi s ušivenim dijamantima i plaštom sa šest slojeva koji je simbolizovao šest titula u Njujorku.

Serenin dugogodišnji sponzor, kompanija "Nike" izradila je za američku teniserku posebnu haljinicu i patike koje imaju 400 dijamanata. "Gatorade", poznati proizvođač energetskih pića, za vrijeme trajanja turnira promijenio je svoj logo pa umjesto velikog slova G ima slovo S.

Koliko je ovaj meč bio bitan govori i činjenica da su na tribinama bile brojne poznate ličnosti popot Majka Tajsona, Bila Klintona, Lindzi Von, Bili Džin King, dizajnerke Vere Vang, urednice časopisa "Vog" Ane Vintur...

Bonus video: