Nadal: Idem korak po korak, najvažnije je da sam ovdje

Španac savladao Rinkija Hidžikatu 3:1 i plasirao se u drugo kolo

2700 pregleda 9 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters

Nakon tri godine pauze Rafael Nadal se vratio na US open - španski teniser sinoć je u prvom kolu nakon preokreta savladao Australijanca Rinkija Hidžikatu 3:1.

Nadal je posljednji meč u Njujorku odigrao 2019. godine. Tada je i osvojio ovaj turnir, pobijedivši u finalu Danila Medvedeva.

„Davno je bilo od kada sam posljednji put igrao zvaničan meč u Njujorku. Iskren da budem u jednom trentutku, zbog svih povreda koje sam imao, mislio sam da nikada neću više doći ovdje. Sada sam oduševljen što sam ponovo imao priliku da igram noćni meč na stadionu "Artur Eš". To je poseban osjećaj“, izjavio je Nadal, koji je četiri puta slavio u Njujorku.

Bio je to tek drugi meč za Nadala nakon povrede butnog mišića, koju je doživio na Vimbldonu. Između dva grend slema učestvovao je na turniru u Sinsinatiju gdje je izgubio od Borne Ćorića.

„Moram da prihvatim stvari kakve jesu. Važno je da budem pozitivan, da imam pravi stav. Idem korak po korak. Sjutra je nova prilika da treniram. Najvažnije je da sam ovdje i da ću dati sve od sebe da dođem do što boljeg rezultata“, istakao je Nadal.

Nadal će u narednoj rundi igrati protiv Fabija Fonjinija.

Bonus video: