Iga opet u četvrtfinalu, neugodnu Džen sklonila joj Njemica sa puta

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Svjontek u osmini je finala US opena, nakon pobjede nad domaćom igračicom Lorin Dejvis - 2:0 (6:3, 6:4)

4457 pregleda 0 komentar(a)
Sfjontek je morala da se potrudi u drugom setu, Foto: REUTERS
Sfjontek je morala da se potrudi u drugom setu, Foto: REUTERS

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Svjontek u osmini je finala US opena, nakon pobjede nad domaćom igračicom Loren Dejvis - 2:0 (6:3, 6:4).

Sjajna Poljakinja je imala problema samo u drugom setu, gubila je 4:1 ali je uspjela da se prilagodi stilu rivalke i veže narednioh pet gemova.

Sa 4:1 u drugom setu je vodila i Kineskinja Ćinven Džen, ali je ipak izgubila od Jule Nimajer (6:4, 7:6), pa će Njemica na "megdan" prvoj favoritkinji. Na njenu sreću, jer je Džen namučila Sfjontek na Rolan Garosu i da nije doživjela povredu...

Vicešampionka iz 2016. godine, Čehinja Karolina Pliškova pobijedila je Belindu Benčič, nekadašnju polufinalistkinju sa 2:1 (5:7, 6:4, 6:3).

U posljednjem ženskom meču večeri, domaća takmičarka Danijel Kolins spasila je tri set lopte i eliminisala Francuskinju Aliz Korne sa 2:0 (6:4, 7:6) . Sada je čeka Arina Sabaljenko, koja je bila bolja od nekadašnje prve juniorke svijeta Klare Burel sa 6:0, 6:2.

Poznata su i sva ženska polufinala: Svjontek - Nimajer, Kvitova - Pegula, Azarenka - Pliškova, Kolins – Sabaljenko, Dženg - Gof, Garsija - Riske, Žaber - Kudermetova i Samsonova - Tomljanović.

Bonus video: