Kirjos: Nadam se da možemo da obavimo posao i slavimo

Australijski teniser savladao Danila Medvedeva i plasirao se u četvrtfinale US opena

5526 pregleda 0 komentar(a)
Nik Kirjos, Foto: Reuters
Nik Kirjos, Foto: Reuters

Nik Kirjos nastavlja sa dobrim partijama na US openu. Australijski teniser eliminisao je u osmini finala aktuelnog šampiona Danila Medvedeva (3:1) i prvi put u karijeri se plasirao u četvrtfinale posljednjeg grend slema u sezoni.

“Mislim da je prvi set bio najvažniji. Da je on osvojio prvi set, mislim da bi bilo nemoguće da se vratim. Igrao sam na pravi način, riternirao sam nevjerovatno. Bio sam toliko slobodan u trećem i četvrtom setu, zabavljao dam se i uživao u trenutku. Ponosan sam na to. Mislim da sam uspio da mu poremetim ritam sa osnovne linije“, rekao je Kirjos.

Kirjos će u četvrtfinalu igrati protiv Karena Hačanova.

“Imam mnogo podrške, a sa druge strane, i dosta onih koji sumnjaju u mene i koji bi da me vide na zemlji. To je mnogo motivacije. Nisam vidio porodicu četiri mjeseca, kao ni cijeli moj tim. Pokušavam onda da barem to vrijeme bude vrijedno, da bude nezaboravno. Nadam se da možemo da obavimo posao, da se vratimo kući i da stvarno slavimo. Samo pokušavam da ne iznevjerim ljude. Kao što sam i ranije govorio, ako osvojim slem, ne znam koliko bih motivacije imao poslije, jer je to ekstremno teško uraditi. Ovo je posljednji najveći turnir u godini, moramo da guramo i da bodrimo jedni druge, da budemo pozitivni. Potencijalno još tri meča, pa nikada više ne moramo da igramo tenis”, poručio je Kirjos.

Bonus video: