Medvedev: Nik je igrao na nivou Rafe i Novaka

Ruski teniser izgubio u osmini finala US opena od Nika Kirjosa

6131 pregleda 2 komentar(a)
Medvedev, Foto: Reuters
Medvedev, Foto: Reuters

Danil Medvedev se oprostio od titule na US openu, ali i odprvog mjesta na ATP listi - ruski teniser izgubio je u osmini finala posljednjeg ovosezonskog grend slema od Nika Kirjosa.

Kirjos je slavio nakon četiri seta i tri sata igre 7:6, 3:6, 6:3, 6:2.

„Nik je igrao dobro. Bilo je izjednačeno do trećeg seta, poslije je on bio bolji. U trećem setu sam i fizički počeo da se osjećam lošije, postajao sam umorniji, mislim da je to bio ključ. Mislim da je Nik igrao na nivou Novaka ili Rafe. Nije mnogo promašivao – to me nije iznenadilo, ali volio bih da je više promašivao. Nivo tenisa je bio visok, njegov servis je nevjerovatan, svaki udarac mu je dobar“, rekao je Medvedev nakon susreta.

Rus je komentarisao činjenicu da će poslije US opena ostati bez prvog mjesta na ATP listi.

„Nije lijep osećaj, iskreno, poslije poraza na grend slemu… Neću baš plakati u sobi, ali jesam malo razočaran. Biću pomalo tužan nekoliko dana, gledaću u telefon i laptop, gledati serije. Nije mi to prvo palo na pamet, da ću izgubiti broj jedan, ali to jeste motiv za sljedeću godinu. Ove godine nisam bio dovoljno dobar na slemovima – u Australiji nisam pobijedio kada sam imao priliku. Nisam mogao da igram Vimbldon, izgubio sam četvrto kolo na Rolan Garosu“, kazao je Medvedev.

Bonus video: