Kirjos: Grend slemovi se pamte, svaki drugi turnir je gubljenje vremena

Australijski teniser izgubio od Karena Hačanova 3:2 u četvrtfinalu US opena

6559 pregleda 3 komentar(a)
Kirjos, Foto: Reuters
Kirjos, Foto: Reuters

Nik Kirjos nije uspio da ponovi uspjeh sa ovogodišnjeg Vimbldona, kada je prvi put u karijeri stigao do finala jednog grend slema.

Australijski teniser je sinoć u četvrtfinalu US opena izgubio od Karena Hačanova 3:2, a nakon meča bio je prilično razočaran.

„Nije me briga ni za jedan drugi turnir. Na slemovima se pamti da li si pobijedio ili izgubio, ljude nije briga jesi li napredovao, da li je bilo četiri ili pet setova… Svaki drugi turnir tokom godine je gubljenje vremena – čovjek treba da se spremi i da bude pravi na slemovima, po tome te ljudi pamte“, poručio je nakon meča Kirjos.

Povezani članci

07. Septembar 2022.

Kirjos eliminisan, Hačanov u polufinalu US opena

Potom je analizirao igru i čestitao rivalu.

„Izašao sam bez prave energije, fizički se nisam osjećao sjajno na početku, a onda je bilo bolje kako se meč bližio kraju. Razoren sam, ali svaka čast Karenu – on je borac, ratnik. Mislim da je najbolji server protiv kojeg sam igrao na turniru, pogađao je prave tačke na ključnim poenima. Za mene je bilo ili da osvojim turnir ili ništa, da budem iskren, osjećam se kao da sam omanuo na ovom turniru“, razočaran je Kirjos.

Bonus video: