Sfjontek i Žaber za trofej u Njujorku

Poljakinja, koja je prva teniserka svijeta, u polufinalu je pobijedila Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 3:6, 6:1, 6:4, dok je Žaber (5. na listi) bila bolja od Francuskinje Karoline Garsije sa 6:1, 6:3

7720 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Poljakinja Iga Sfjontek i Tunižanka Ons Žaber igraće u finalu US ppena.

Poljakinja, koja je prva teniserka svijeta, u polufinalu je pobijedila Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 3:6, 6:1, 6:4, dok je Žaber (5. na listi) bila bolja od Francuskinje Karoline Garsije sa 6:1, 6:3.

Sfjontek je nakon izgubljenog prvog seta, tokom kojeg je čak tri puta prepustila svoj servis, otišla u svlačionicu. I nakon što se vratila više nije bila ista igračica.

"Prije sam znala da plačem, ali sada sam razmišljalja što bih trebalo da učinim," kazala je.

"Protiv Arine je bilo potrebno puno energije za povratak. Puno toga sam promašila u prvom setu, ali sam srećna što sam kasnije pronašla moju igru," rezimirala je nakon dva sata i 11 minuta dugačkog meča.

Za Sabalenku je to treći tijesni poraz u polufinalinalima Grend slem turnira. Bjeloruskinja je korak do finala zapela i na Vimbldonu i US Openu prošle godine.

Sfjontek će u svom trećem Grend slem finalu u karijeri igrati protiv Tunižanke Žaber. Biće to njihov peti međusobni susret, a trenutno je skor 2:2.

Za Žaber će ovo biti drugo Grend slem finale u karijeri nakon što je ove godine izgubila finale Vimbldona od Kazahstanke Elene Ribakine. Do sada na US openu nije prošla dalje od trećeg kola.

"Taktički sam dobro odigrala, sjajna igra je iza mene. Psihički sam bila spremna," kazala je 28-godišnja Tunižanka nakon pobjede nad Garsijom.

"Nakon Vimbldona sam bila pod velikim pritiskom. Stvarno mi je laknulo što sam ovdje stigla do finala".

"Ulaskom u finale Vimbldona ostvarila sam snove, bila sam pod velikim emocijama. Sada ću dobro razmisliti o tome i više ću se koncentrirati na igru i taktiku," poručila je.

Bonus video: