Nastavlja se norveška bajka: Rud sanja prvu grend slem titulu i prvo mjesto na svijetu

Norveški teniser večeras u polufinalu US opena savladao Karena Hačanova - 3:1 (7:6, 6:2, 5:7, 6:2)

11600 pregleda 1 komentar(a)
Kaspe Rud, Foto: Reuters
Kaspe Rud, Foto: Reuters

Drug put u karijeri i drugi put ove godine Kasper Rud će igrati u finalu jednog grend slema - nakon što se ranije ove sezone plasirao u finale Rolan Garosa, gdje je izgubio od Rafaela Nadala, norveški teniser je večeras izborio finale US opena!

Sedmi teniser svijeta je u četiri seta savladao Karena Hačanova - 7:6, 6:2, 5:7, 6:2.

Rud nakon još jednog uspjeha ima priliku da postane prvi teniser svijeta. A u igri su dva scenarija - ukoliko Karlos Alkaras kasnije izgubi od Frensisa Tijafoa, Rud će u ponedjeljak biti prvi bez obzira na to kakav ishod bude u finalu. Ukoliko, ipak, pobijedi Alkaras norveškom teniseru će u finalu biti neophodan trijumf.

Nema sumnje da će Rud, bez obzirao na to protiv koga bude igrao, ići na trijumf u finalu, budući da nikada nije osvojio grend slem. Štaviše, njegov najveći uspjeh je trijumf na turnirima iz serije 250.

"Sjajan meč za mene. U početku smo bili nervozni, bili su brejkovi na obje strane, ali sam uspio da se opustim. U trećem setu je Hačanov istupio i smanjio zaostatak. Veoma sam srećan i zahvalan za ovo što mi se dešava. Teško je opisati kako se osjećam. Tenis je psihološka igra, nekada pokušavamo da budemo glumci, da izgledamo smireno", rekao je Rud po završetku susreta-

Uzbuđenja su počela već u prvom setu. Rud je vodio 2:0, Hačanov preokrenuo i, uz brejk prednosti, poveo 4:3. Uslijedio je odgovor Ruda, koji je izjednačio (4:4), pa je set otišao u taj-brejk, u kojem je Norvežanin ipak bio smireniji.

U drugom setu je Rud napravio dva brejka, sjajno je igrao i brzo stigao do vođstva od 2:0 u setovima.

Hačanov je u trećem setu bio bolji, jedini je imao brejk lopte, ali onu u četvrtom gemu nije iskoristio. Jeste u 12. kada je realizovao prvu set loptu na meču i smanjio rezultat.

Četvrti set je počeo brejk loptama za Ruda. Norvežanin je u prvom gemu propustio priliku da oduzme servis rivalu, ali je zato u trećem gemu sjajnim forhendom stigao do brejka. Kasnije je napravio još jedan brejk, priveo meč kraju i nastavio sa odličnim igrama ove sezone.

Bonus video: