Kirjos ide na procjenu mentalnog zdravlja

Finalista Vimbldona, koji nije prisustvovao administrativnom saslušanju, trenutno je u Japanu, gdje igra na turniru u Tokiju

9678 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos tražiće da se protiv njega odbaci optužba za napad navodeći kao razlog njegovo mentalno zdravlje, javili su australijski mediji.

Kirjosov advokat zastupao ga je na sudu u Kanberi, gdje je 27-godišnjak optužen za fizički napad. Slučaj napada datira iz decembra 2021, ali detalji optužbe još nisu poznati.

Finalista Vimbldona, koji nije prisustvovao administrativnom saslušanju, trenutno je u Japanu, gdje igra na turniru u Tokiju.

Njegov advokat Majkl Kukulies-Smit zatražio je odlaganje kako bi se omogućila procjena njegovog mentalnog zdravlja, prema brojnim medijskim kućama uključujući javni servis ABC i Sydney Morning Herald.

Sljedeće ročište zakazano je za 3. februar.

Ranije ove godine Nik Kirjos je tvrdio je a je dugo patio od depresije i da je imao "samoubilačke misli", u opširnoj poruci na društvenim mrežama popraćenoj njegovom fotografijom snimljenom 2019. tokom Australijan opena.

"Ako bolje pogledate fotografiju, možete da primijetite da sam samopovređivao desnu ruku. Imao sam samoubilačke misli i doslovno sam imao problema s ustajanjem iz kreveta, a da ne spominjem nastup pred milionima ljudi", objasnio je Kirjos.

Bonus video: