Kirjos: Đoković mora da igra na Australijan openu, nadam se da će ga Australija dočekati raširenih ruku

"Nadam se da će Novak biti ovdje, to je za dobro sporta. Vidjeli smo nedavno kako se jedna legenda, Rodžer Federer, oprašta od sporta. Biće teško da ga neko naslijedi", kaže Kirjos

4562 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nik Kirjos je u januaru pružio javnu i snažnu podršku Novaku Đokoviću tokom procesa koji je završen njegovim protjerivanjem iz Australije, zbog statusa nevakcinisane osobe.

Sada Kirjos apeluje na vlasti svoje države da Đokoviću ukinu trogodišnju zabranu ulaska i dozvole mu nastup na Australijan openu.

"Nadam se da će Novak biti ovdje, to je za dobro sporta. Vidjeli smo nedavno kako se jedna legenda, Rodžer Federer, oprašta od sporta. Biće teško da ga neko naslijedi", kaže Kirjos.

On smatra da najbolji igrali moraju da igraju na najvećim turnirima.

"Dok su Novak i Rafa još u igri, potreban nam je taj tip igrača. Ljudi u Australiji vole Australijan open, Ešli Barti je vratila publiku, Tanasi Kokinakis i ja smo osvojili titulu u dublu. Želimo da ovdje vidimo najbolje igrače na svetu. Ja kao neko ko se takmiči, želim da vidim Novaka ovdje. On je jedan od razloga zbog kojih igram, jer kao dijete sam želio da igram sa najboljim na svijetu na najvećim stadionima. Nadam se da će biti sa nama, znam da je imao teških devet mjeseci. Nadam se da će ga Australija dočekati raširenih ruku", zaključio je Kirjos.

Bonus video: